2019. július 21., vasárnap, Dániel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:45 A helyhatósági választások szabadságáért tüntettek Moszkvában22:18 A Kína-párti nyugdíjasok is utcára vonultak Hongkongban, közben a rendőrség megtalálta az ürgebőrbe varrt robbanószerkezeteket21:54 Az Iráni Forradalmi Gárda kommandósai kötélen ereszkedtek le a brit kőolajszállító-hajóra a Perzsa-öbölben21:32 Ha a Hitler életére törőket éltetheti, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen hablatyolhat, akkor bezzeg nem remeg Merkel21:05 A hőség mellett zivatarokra, felhőszakadásra is számíthatunk vasárnap20:53 Munkagépek ütköztek a ferihegyi repülőtéren20:40 15 éves a Harcos márka - nyári újdonságok (x)19:57 Eltemették a boszniai háború prijedori mészárlásának 86 áldozatát19:12 Amikor borzasztóan fáj az igazság18:47 Illegális lakásfoglalónak is felcsapott egy budapesti kábítószerárus18:05 A Trump legalja mai kiadása: megbeszélte az egyik néger "rapsztárral", hogy kiszabadítja verekedő fajtársát17:51 A brit védelmi miniszter szerint ománi vizeken foglalták el az irániak a tartályhajót16:58 Soha nem volt még ekkora létszámhiány a rendőrségnél16:36 Megtévesztő kampányt folytatnak Kárpátalján a holnapi választás előtt16:04 Ókori hajóroncsot találtak Palma de Mallorca strandján
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A fővárosban tüntetett a szivárványos-EU-zászlós baloldali ellenzék, mert nincs idejük gyereket csinálni

Orbán Viktor kormányfő vasárnapi évértékelőjét bírálták és a demokrácia állapotát kérték számon az ellenzéki pártok vasárnapi budapesti közös demonstrációjának felszólalói.
A Köztársasági Elnöki Hivatal és a Miniszterelnökség épülete előtt tartott közös ellenzéki tüntetésen a szónokok kiálltak az ellenzéki pártok egységes fellépése mellett.
Zoom
Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja, egykori KDNP-s konferálta fel a rendezvényt.
Gréczy Zsolt a Gyurcsány-párttól gyorsan megoegygéztette és megbajszosszaroztatta a tüntetőket, azt kérdezve, ki lakik a két épületben a Szent György téren. „Olyan emberek vannak itt, akik fel akarják építeni a 4. köztársaságot" – mondta Gréczy.
Gréczy arról is beszélt, kik maradtak ki szerinte Orbán évértékelőjéből: azok az egyetemisták, akik nem tudják fizetni a tandíjat, az idősek, akik nem kapják időben a nyugdíjat, a professzorok "agyhiány" köre, ami nem szólalt meg az MTA kapcsán, és Kósa Lajos mamája, akiről kiderül, hogy a Wall Street farkasa.
A DK-s politikus szerint a 4. köztársaságnak Orbán után az elszámoltatásra kell épülnie, mert akik szétlopkodták Magyarországot, börtönben a helyük.
Üdv a klubban: a Jobbik nem náci és nem rasszista
Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa elnökségi tagja azt mondta a Szent György téri tüntetésen, hogy aki ma a Jobbikot nácizmussal és rasszizmussal vádolja, az hazudik, mert a valódi rasszista párt Magyarországon most a Fidesz.
Jakab Péter, a Jobbik szóvivője meghúzta az évértékelő mérlegét: szerinte Orbán megbukott erkölcstanból, mert az ország szegényedik, miközben Mészáros Lőrinc lopással gazdagodik; történelemből, mert azt hiszi, ő egy király, miközben nincs királyság; és matematikából, mert több ezer Magyarországra érkező bevándorlót nullának hazudott, utalt a letelepedési kötvényre. Szerinte az egykori Soros-ösztöndíjas diák kiépítette a rezsimet, ami ellen az emberek most fellázadtak. „Fontos az ébresztő, mert a Fidesz legnagyobb szövetségese a közöny" – mondta.
Zoom
Az LMP-s Schmuck Erzsébet a környezetvédelem leépülésének veszélyes következményeiről beszélt. Szerinte az EP-választás tétje a környezetet megbecsülő Magyarország is. Felszólalt a liberális Bősz Anett is, aki beszédben demokráciát követelt.
Bangóné szerint az embereknek nincs idejük gyereket csinálni
„Amíg Magyarország miniszterelnöke Orbán Viktor, addig gyermekeink jövője csak az elvándorlás lehet" – mondta az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó. A politikus szerint hiába beszél a kormány arról, hogy több gyerekre volna szüksége az országnak. „Ha egy héten hat napot kell dolgozni, akkor mikor csináljon az ember gyereket?"
A momentumos Nemes Balázs azt mondta, hogy a héten derült ki, hogy 2018-ban összesen 109 sajtó-helyreigazítási pert vesztett a kormány, ezt a sikert megköszönte a jogászoknak, akik így küzdenek a kormánypropaganda ellen. Azt mondta, hogy a kormányváltás után megszűnik a propagandisták munkahelye, mert „álhírgyárra nincs szüksége az országnak". A pécsi momentumos ezután arról beszélt, hogy az állami számvevőszék sem független, bármit is mond a propaganda, és a legfőbb ügyészség sem, ezért kell csatlakozni az európai ügyészséghez.
1944!!!4!
V. Naszály Márta, a Párbeszéd politikusa azt a kérdést tette fel: „Akarunk mi 1944-ben élni?"
Az LMP után az egykori társelnökök, a most független képviselő Szél Bernadett és Hadházy Ákos is felszólalt a Zsindex szerint több mint ezer tüntető előtt. Szél szerint akkor van Orbánnak félnivalója, ha az ellenzék így összefog, ahogy most teszi. Beszélt a buzi bajai lángososról és az MTVA azon munkatársairól, akik kiszivárogtatták a felvételeket arról, mi történt a tévészékházban, és hogy zajlott ifj. Lomniczi Zoltán egyik interjúja.
Utána Hadházy meg is tapsoltatta a kiszivárogtatókat, és a bajai lángosost, aztán ironikusan egy jó hírről számolt be: „Az Echo TV egyszer igazat mondott: azt mondták, azért gyűjtöm az aláírásokat az európai ügyészséghez csatlakozásra, mert börtönben akarom látni a miniszterelnököt és a minisztereket. Az igazság sajnos itt véget ért, mert a kormány propagandaadóján ezt a törekvését hazaárulásnak nevezték."
Indul a séta
A beszédek elhangzása után a Várból elindultak a tüntetők a karmelita kolostortól a Lánchídon át az MTA érintésével az Állami Számvevőszék épületéhez. „Mocskos Fidesz!"-t és O1G-t skandálva. A Zsindex szerint nagyjából másfél ezren lehetnek.
Zoom
Mérce felvétele a menetről:
A tüntetők megérkeztek az ÁSZ épületéhez, a szélliberális Mérce élőben közvetítette az eseményeket:
Frissítés: A következő választásokon "zárt alakzatban" kell indulniuk
Alább az MTI összefoglalója az ÁSZ-székház előtti ellenállásról.
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) székháza előtt demonstráltak vasárnap az ellenzéki politikai pártok a Köztársasági Elnöki Hivatal és a Miniszterelnökség épülete előtt tartott tüntetésük után. A pártok képviselői úgy vélekedtek, hogy a Fidesz az Állami Számvevőszék felhasználásával, adminisztratív eszközökkel igyekszik ellehetetleníteni tevékenységüket.
Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője azt mondta: pontosan tudható, hogy az ellenzéki pártok után bárki a célkeresztbe kerülhet, aki szembemegy a Fidesszel, ezért az ellenzéki pártoknak együtt kell működniük.
Nemes Balázs, a Momentum képviselője emlékeztetett arra, hogy az Állami Számvevőszéket Domokos László volt fideszes képviselő irányítja. Ez a Fidesz demokráciája - tette hozzá.
Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke úgy vélekedett: tarthatatlan, hogy a Fidesz politikai ellenfeleinek ellehetetlenítésére használ független állami intézményeket. A következő választásokon "zárt alakzatban" kell indulniuk az ellenzéki pártoknak, mert ha nem, el fogják takarítani őket - mondta.
Sermer Ádám, a Liberálisok (keresztektől undorodó - a szerk.) képviselője közölte: az ÁSZ szégyent hoz a magyar demokráciára és a magyar jogállamiságra, mert nem más, mint "fideszes vámszedőszék".
Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője (civilben nemzetbiztonsági kockázat - a szerk.) azt hangsúlyozta, hogy a kormány nem kormányoz, csupán elégtételt vesz, és az összes állami intézményt az ellenzéki hangok elhallgattatására használja.
Kepli Lajos, a Jobbik felszólalója szerint mára valamennyi állami hivatal fideszes pártszékházzá vált, és a hatalom nem válogat a kialakult ellenállás elfojtását szolgáló eszközökben.
Zoom
No pasarán!
Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője felidézte, hogy amikor "Magyarország köztársaság" volt, az ÁSZ megbecsült intézmény volt. Ma az ÁSZ dolgozóit kirúgják, ha tisztességesen végzik a munkájukat - mondta.
A demonstráció végén az ellenzéki pártok képviselői "Fidesz-pártszékház" feliratú matricákat (majdnem sikerült nekik magyarul helyesen leírni - a szerk.) ragasztottak az ÁSZ székházának bejáratára.
A budai Várból az Állami Számvevőszék épülete elé vonuló menet elején az ellenzéki pártok képviselői, az "Ellenállás 2019 Magyarországért" feliratú molinót vitték. A menet útközben megállt a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt, ahol a "Szabad ország, szabad tudomány" rigmust skandálták.
Az összes pártot azonos törvényi előírások és eljárási szabályok szerint ellenőrzi az Állami Számvevőszék - reagált a szervezet a demonstrációra közleményben. Az ÁSZ leszögezte: a pártok gazdálkodásában feltárt törvénysértésekért az érintett szervezeteknek kell vállalniuk a felelősséget - olvasható az MTI összeállításában.
Hamar megunták
Zoom
A beszédek elhangzása után az ellenállók matricákat ragasztottak az ÁSZ ajtajára. Ezek után felhangzott a "Lánchídra!, Lánchídra!" rigmus.
De senki nem ment, így a tüntetés véget ért.
(Kuruc.info - Index - MTI - Mérce nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready