2019. február 21., csütörtök, Eleonóra, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:31 Több száz magyar felmenővel rendelkező venezuelait fogadott be a kormány13:57 A tavalyi buzivonulás idején a rendőrség által körülzárt hazafiak nyolc hónapja várják a Független Rendészeti Panasztestület döntését 13:27 Gyurcsány: a mi társaságunkban szépen viselkedik a Jobbik - színes, európai polgári ellenzék lesz ez13:05 A jóságos Juncker képtelen a gyűlöletre, és barátjának tartja Viktort12:47 Kis híján halál lett a vége a csicskáztatásnak a börtönben12:38 Őrizetbe vették a szkopjei parlament volt elnökét és több egykori magas rangú politikust11:42 "Megszúrlak, ha nem adod el az autót nekünk, rohadt fajgyűlölő magyar g*ci, a rákos k*rva anyádat!"10:50 Nem lőttek az erdélyi srácok, mégis megvolt a maguk ’56-ja10:21 Szorul a hurok az erőszakos "büszke" körül - jogi csata a keresztény értékekért09:52 Három évet kapott a magát Voldemortnak hívató fideszes politikusbűnöző09:41 Bajban a veszprémi kórház is, az érsebészek fele távozott09:16 Nagy a verseny Bibi kegyeiért: Macroniában az anticionizmus is antiszemitizmusnak fog minősülni07:53 Szép, egyenes hát a mágnesterápiás pánt segítségével - mindössze 3790 Ft (x)07:46 Újabb kártérítéseket ítéltek meg a fukusimai atomkatasztrófa miatt07:33 Megállapították a Stonehenge köveinek korát és pontos származási helyét
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Gyöngyösi megint bocsánatot kért a zsidóktól, és ezt várja a Fidesztől is, amiért a jó Gyuri bácsit bántották

Alább olvasható - erős idegzetűeknek - a jobbikos frakcióvezető Facebook-bejegyzése, a lényeg röviden:
  • Shalom, bocsássatok meg!!!
  • Orbán diktátor.
  • A Fidesz rasszista, szélsőséges, antiszemita, uszít és gyűlöletet kelt.
Ki itt a rasszista?

Igencsak szemforgató, amikor az emberek agyát évek óta az antiszemita sorosozással mosó Orbán Viktor évértékelő beszédében ismét a Jobbik általa vélt szélsőségességét próbálja bizonygatni. Mindezt az én hét évvel ezelőtti, szerencsétlen parlamenti felszólalásommal illusztrálva. Úgy látszik, a Fidesznek mindennél jobban fáj az a beismerés, hogy immár ők a magyarországi szélsőjobboldali párt és ezt a bélyeget most igyekeznek valakire átragasztani.
Ki kell, hogy ábrándítsam Orbánt és cimboráit. Megpróbálhatnak még a Jobbik múltjából szerencsétlen és rossz kijelentéseket előrángatni, hogy megkérdőjelezzék néppárti politikánkat. Vádjaiknak azonban azért sincs valós alapja, mert néppárti politikánk egyik alapja éppen az a tanulság volt, hogy a Fidesz kormányzásán láthattuk, micsoda veszélyeket rejt az a politika, amely a gyűlöletre és ellenségképekre épül. Lehet, hogy a Jobbik korábban követett el hibákat, de beláttuk, hogy a valódi hazaszeretet nem épülhet a megosztásra. Mi képesek voltunk erőfeszítéseket tenni és változni, egyéni és szervezeti szinten is. Tudom, hogy Orbán világában ez értelmezhetetlen, de én hiszem, hogy az erkölcs megelőzi a politikai racionalitást. Amikor pedig azt mondjuk, hogy a Fidesz gyűlöletkeltő politikájával szemben mi nem újra felnyitni, hanem begyógyítani szeretnénk a múlt sebeit, az ellenségkeresés helyett pedig hidakat szeretnénk építeni, azt pontosan így gondoljuk. Meggyőződésem, hogy az igazi hazafias politika nem az, hogy a másokban élő Magyarországot leromboljuk, hanem az, hogy ha a bennünk élő Magyarországot hozzá tudjuk tenni.
Ha pedig már megszólíttattam a miniszterelnök beszéde által, le szeretném szögezni: az a szerencsétlen felszólalás a kettős állampolgárságról és nem a származásról szólt. A rossz megfogalmazásért utána és azóta is többször elnézést kértem és egyértelművé tettem, hogy hibát követtem el és tanultam ebből az esetből. Az emberek származási és vallási alapon történő megkülönböztetését elutasítom és ismét bocsánatot kérek azoktól, akiket szavaim érintettek és akiket megbántottam. És éppen ezért bocsánatkérésem nem szól a hatalma megőrzése érdekében leggátlástalanabbul uszító és gyűlöletet keltő Orbán Viktornak, és a Fidesznek sem. Orbánnak és a Fidesznek semmiféle erkölcsi alapja nincs arra, hogy engem, vagy a Jobbikot számonkérje.
Náluk ugyanis a zsidózásnak – szemben a Jobbikkal, ahol Szávay István benyújtotta lemondását faragatlan megnyilvánulásáért – nemhogy nincsenek következményei, de kifejezetten bátorítják is az útszéli rasszizmust. Elég emlékeztetnem Pócs János fideszes országgyűlési képviselő esetére, aki egy megperzselt disznó tetemére égetett rá Soros Györgyre való utalást, amin aztán a fideszes közönség igen jól mulatott. Vártuk volna a bocsánatkérést a Fidesz vezetőitől – és várjuk azóta is, merthogy nem kértek bocsánatot. Ezzel szemben több száz józan és erkölcsös honfitársammal közös nyilatkozatban tiltakoztunk az ordenáré akció ellen. Én is aláírtam a tiltakozást. A Fidesz propagandistái kedvéért megjegyzem, hogy nem azért, mert egyetértek Soros Györggyel, hanem azért, mert keresztény értékrendű emberként nem értek egyet azzal, ha más embertársaimat így kívánják megalázni. Ez nem szimpátia, hanem emberség dolga, bár nem tudom, hogy a Fideszben hallottak-e már ilyesmiről.
Persze értem én, hogy egykori rossz emlékű hozzászólásom felemlegetése pusztán egy jól megfontolt politikai program része: egy hataloméhes diktátor ócska próbálkozása arra, hogy az ellenzéki pártok közötti párbeszédet ellehetetlenítse. Orbán Viktor nem a magyarországi zsidóságért aggódik, hanem saját hatalmáért és ennek érdekében bárkit és bármit képes felhasználni. Arra például, hogy Soros Györgyből közellenséget csináljanak, még egy külföldi céget is leszerződtettek. Hazánk szégyenére az egész országot a 20. századi önkényuralmi rendszerek propagandájára emlékeztető, nem is annyira kódoltan antiszemita és rasszista hirdetésekkel plakátolták teli csak azért, hogy félelmet gerjesszenek és szavazatokat szerezzenek. Hagyjuk már, hogy nem tudták, hogy pontosan az antiszemita érzelmek felkorbácsolására játszanak!
Én levontam a tanulságot egykori szerencsétlen felszólalásomból és elnézést kértem érte. Most pedig felszólítom Orbán Viktort és kormánya propagandistáit, hogy ők is nézzenek magukba és hagyjanak fel azzal a szélsőséges politikával, amellyel sikerült Magyarországot Európa és a világ szégyenpadjára ültetni, hiszen ma már mindenhol úgy hivatkoznak hazánkra, mint egy olyan országra, amelyet egy szélsőséges és rasszista kormány irányít.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready