Együttműködési Megállapodást kötött a Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) szerdán Budapesten.
Zoom
Fotók: Mi Hazánk/Fb
Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a megállapodás aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta: az együttműködés célja, hogy harmadik utat kínáljanak azoknak a magyar embereknek a számára, akik sem a Fidesszel, sem az egyesült balliberális tömbbel nem tudnak azonosulni.
Úgy látják: a magyar nép, a magyar nemzet érdeke, hogy a kétpólusúvá váló politikai rendszerben harmadik pólusként olyan pártszövetséget hozzanak létre, amelyben a hasonló eszmeiséget valló történelmi pártok, a MIÉP és a Független Kisgazdapárt (FKGP) is részt vesznek. Ennek nyomán írják alá a magyar haza és nemzet felemelését szolgáló, értékalapú megállapodást, elsőként a MIÉP-pel – mondta Toroczkai László.
Zoom
Nagy Tibor, a MIÉP elnöke azt hangsúlyozta, hogy az ország, a Kárpát-medencei magyarság megmentése a céljuk, és a megállapodás aláírása fontos lépés ezen az úton.
Zoom
Úgy vélekedett, hogy a mai magyar közéletben óriási az összevisszaság, ezért rendet kell tenni annak érdekében, hogy száz év múlva is legyen Magyarország.
Zoom
Kérdésre válaszolva Toroczkai László közölte, hogy hosszú távú együttműködést szeretnének kialakítani a MIÉP-pel és az FKGP-vel. Utóbbi párttal hamarosan, várhatóan a jövő héten hétfőn írják alá az együttműködési megállapodást.
Szintén kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Mi Hazánk egy héten belül nyilvánosságra hozza európai parlamenti választási listáját.
(MTI)
Toroczkai László bejegyzése: