Aki talál róla egyenruhás képet,küldje el (ma már idősebb)!
Barati Attila 1990 óta Pácin polgármestere, a MIÉP-es időkben a radikális párt nevében nyert, még tavaly is kétszer annyi szavazatot kapott, mint az egyetlen rivális MSZP-jelölt. Éhségsztrájkot folytatott a Bodrogköz elzártságának enyhítése érdekében, eredménnyel: megnyitották a Pácin-Nagykövesd határátkelőhelyt. Később a gátépítések érdekében is hasonló eszközhöz nyúlt.

A MIÉP-Jobbik a Harmadik Út egyetlen 5% felett végző képviselőjelöltjét októberben avatták fel gárdistának, ma már a Jobbikban politizál. A Horváth Aladár megélhetési főcigány nevével fémjelzett Roma Polgárjogi Alapítvány közleményét eredeti formájában közöljük alább, a Jobbik válaszával együtt.


A schengeni határok megnyitása, a határok átjárhatósága nem jelenti automatikusan az európai uniós értékrendhez való betagozódást, mert ami az ország többsége számára ünnep, az a szélsőjobboldal számára újabb alkalom a rasszista uszításra!

2007. december 21-én, a Borsod megyei Pácin községben a magyar-szlovák határ megnyitásának ünnepén Barati Attila polgármester az újnyilas paramilitáris szervezet egyenruhájában szónokolt - bajtársai örömére és a jó ízlésű állampolgárok megbotránkozására.

A rendezvényen a polgármester és a Magyar Gárda képviselője mellett felszólalt a megyei közgyűlés elnöke, Ódor Ferenc (Fidesz) is, aki legapróbb tanújelét sem adta a szélsőséges, "próbanáci" (Kövér László, anno 1992) külsőségekkel és hangokkal szembeni tiltakozásának.

Ezúton szeretnénk kinyilvánítani, hogy nevezett falu- és megyevezetők megsértették a demokratikus köztársaság alapnormáit- és értékeit, ezért alkalmatlannak bizonyultak közhivataluk ellátására, ezért javasoljuk, mielőbb távozzanak tisztségükből.

Kérjük továbbá a Fidesz-MPSZ vezetőségét, hogy állítsa fel székéből Ódor Ferenc megyei közgyűlési elnököt, és jelöljenek méltó jelöltet e tisztségre.

A Roma Polgárjogi Alapítvány és a helyi cigány kisebbségi önkormányzat ezúton is felhívja a kormány figyelmét a Pácin községben, de a Bodrogköz és a határvidék más részein is erősödő szélsőjobboldali cigányellenesség nemzetbiztonsági kockázataira. 

Roma Polgárjogi Alapítvány

A Roma Polgárjogi Alapítványnak válaszul:

Tisztelt Roma Polgárjogi Alapítvány! Horváth Aladár!

Barati Attila gárdista, Pácin polgármestere egyike azon kevés embernek ma Magyarországon, akinek gondolatai, szavai és tettei mindig egybevágnak. Áldozatos munkájáért, amellyel mindenkinek példát mutat, köszönet jár neki. A Jobbik nagyon büszke arra, hogy sorainkba fogadhattuk.

Ha Ön, Horváth Aladár csak ezred annyit tett volna saját népéért, mint amennyit Barati Attila a magyarságért, akkor a hazai cigányság nem ott tartana, ahol most tart.

Arra kérnénk ezúton Horváth Aladárt, hogy hozza nyilvánosságra, mennyi pénzt kapott eddig az Alapítványa a cigányság felemelésére, valamint csatolja mellé azt az üres cetlit is, amelyen, ha lennének, felsorolta volna a cigányság megsegítésében elért eredményeit.

Áldott és magyargyűlölettől mentes Karácsonyt kívánunk Önöknek.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöksége

(MTI, Kuruc.info)