2019. április 25., csütörtök, Márk, Ajnácska napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:47 Egyelőre elmaradnak a misék Srí Lankán09:17 A világ legrégebbi bombáját tárhatták fel Kínában08:37 Perzsa külügyér: Netanjahuék konfliktusba kergethetik Trumpot Iránnal08:03 Megvolt az első kézfogás Putyin és Kim Dzsongun között07:47 Ismét mindennapos betegség lehet Amerikában a kanyaró az oltáselleneseknek köszönhetően07:32 A román btk. vitatott módosításainak csak egy részét fogadták el06:52 Srí Lanka-i házelnök: a hírszerzés eltitkolta a készülő terrortámadásra vonatkozó információkat23:14 A skót kormányfő újabb függetlenségi népszavazást akar22:26 Trump szerint húszezer fős migránskaraván közeledik, ezért FELFEGYVERZETT KATONÁKAT küld a határhoz21:44 Litvánia kitiltotta Irvinget, nehogy fény derüljön valami kellemetlenre holomítosz-ügyben21:32 Kilenc pártlistára lehet majd szavazni20:50 Óriási siker volt a jobbikos-vadais fórum Jászberényben20:25 Az új ukrajnai főzsidó ugyanolyan jól tud orosz agresszorozni, mint a korábbi19:55 Mégis beengedik az 5G-kiépítésbe a Huaweit a britek19:33 OECD: hárommillió ember él havi 125 ezer forintnál kevesebből hazánkban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu :: :: Hozzászólások

Megint holoemléknap van, ma a botlatókő a sláger

Reklám

Kedden van a "holokauszt magyarországi áldozatainak" emléknapja, ebből az alkalomból országszerte több városban lesznek rendezvények - örvendeztet meg a hírrel az MTI.
A központi megemlékezést délután tartják Budapesten, a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékhelynél, ahol Trócsányi László igazságügyi miniszter mondta beszédet.
A dokumentációs központban délelőtt 10 órától 18 óráig rendkívüli történelemóra és tárlatvezetés lesz iskolás csoportoknak.
A budapesti gettó emlékfalánál botlatókövet helyeznek el. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) rendezvényén Hegyi Tibor emléke előtt tisztelegnek, aki 1911-ben született, és 1942. december 16-án hunyt el a Jablocsnoje munkatáborban, munkaszolgálat során.
Szolnokon a botlatókövek mentén sétálnak a megemlékezők az egykori zsinagógához.
Makón a megemlékezésen a Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon című projekt várost érintő beruházásait is bemutatják, továbbá átadják a makói zsidóság emlékéért elismeréseket.
Pokorni Zoltán fideszes oktatási miniszterként, a budapesti gettó "felszabadításának" évfordulóján, 2000. január 18-án javasolta, hogy a középiskolákban minden évben április 16-án emlékezzenek meg az ún. holokausztról. Erre már abban az évben sor került, az Országgyűlés pedig április 17-én emlékülést tartott.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready