2020. június 1., hétfő, Tünde, Torda, Kund napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
00:11 Jézusom, hát mit művelünk?23:25 Megúszta a letartóztatást a bosnyák-horvát kormányfő23:03 Ünnepelj Hitlerrel a Vörös téren! – Heti progresszió (XXX. rész)22:45 Újra lassul a járvány Törökországban22:18 Pompeo: Kína folyamatos fenyegetést jelent a nyugati világra21:44 "Haza"tért egy adag újfinn Szíriából21:29 Trump: az Egyesült Államok terrorszervezetnek fogja nyilvánítani az Antifát21:06 Párizs keddtől óriási terasszá változik20:48 Kilenc év után juttatott fel újra asztronautákat a nemzetközi űrállomosásra amerikai űrhajó20:38 Budapestre és tizenegy megyére egész nyárra fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány20:21 Hatodjára, de most már tényleg (?) utoljára kéri a spanyol kormány a szükségállapot meghosszabbítását20:02 Pilismaróti cigánybűnözés: 16 késszúrás sem volt elég a letartóztatáshoz19:39 Orban a születésnapját ünnepelte, megbüntették érte19:11 "Nem nyugszunk bele a történelem legigazságtalanabb békediktátumába!"18:57 A tervek szerint halad a pécsi bazilika felújítása
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

"Arany élet" ígérete: enyhén gyanús kanadai ajánlat érkezett a kalocsai, egykor katonai repülőtérre

Reklám

Egészen konkrét vételi ajánlatot tett a Foktő-Kalocsa-Uszód Repülőtérre egy kanadai cég – jelentette be dr. Bálint József kalocsai polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén, szokásos tájékoztatójában.
Összegekről és egyéb részletekről egyelőre nem kívánt nyilatkozni, mondván, a községek vezetőivel leghamarabb a jövő héten lesz alkalma tárgyalni, ám annyit hozzáfűzött, ha sikerül üzletet kötni, akkor „arany élete lesz” az új polgármesternek. Mint ismert: dr. Bálint bejelentette: nem indul újra a székért és október elején a közélettől is visszavonul.
A szűkszavú polgármesteri tájékoztatóból kiderült: a Gloder Capital LLP a lehetséges vevő, miután hivatalosan is érdeklődött a mintegy 300 hektáros, három település tulajdonában lévő ingatlan iránt.
A Kanadában bejegyzett vállalat – még finoman szólva is fejlesztés alatt álló – honlapján valóban szerepelnek magyarországi tervek. Mint írják, „légi logisztikai központot” szeretnének létrehozni hazánkban, de teljesen máshol, a Kiskunlacháza melletti egykori katonai repülőtéren. A portál megnyitása óta talán átgondolhatták terveiket, ha megkeresték a kalocsai önkormányzatot.
Zoom
Ha a honlapon nagy vonalakban vázolt projektet valósítják meg, akkor leendő központjuk légiutas- és teherforgalom bonyolítására lesz alkalmas, sőt, valószínűsítik, hogy a tevékenységeik közé tartozik majd a repülőgép-építés és a pilótaképzés is, mivel e lehetőségek iránt „a Boeing már most érdeklődik, lehetséges ügyfélként” – írják.
Zoom
Néhány hete még egy kínai delegáció szimatolt Kalocsán
A kanadai cég árajánlata nem várt helyről érkezett. Néhány hete még egy 22 fős kínai delegáció járt Kalocsán, hogy egy alapos helyszíni szemlén felmérjék a területet. Úgy hírlik, Kiskunlacházára is ellátogattak, hasonló céllal. A tulajdonos települések korábban több nyilatkozatban is megerősítették: csak az együttes eladás érdekli őket, hiszen a reptér egésze sokkal nagyobb értéket képvisel, mintha elkezdenék parcellánként vagy akár külön-külön értékesíteni tulajdonrészüket.
(Baon nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready