2019. május 22., szerda, Júlia, Rita, Ugocsa napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:55 Kalandpark és sportsziget is lesz a Városligeti Gyermeknapon22:22 Ez nem zavarja Macront: vadak százai özönlötték el a repülőteret, azt kiabálva, hogy Franciaország nem a franciáké21:54 Macron a nacionalistáktól félti a saját elvtársai által tönkretett EU-tákolmányt21:25 A cigányterror és -bűnözés ellen tüntettek Törökszentmiklóson21:10 A lengyel kormányfő "izzó vassal égetné ki" a pedofíliát20:55 Az EU betiltja az egyszer használatos műanyagokat20:42 May: elmaradhat a Brexit, ő már az újabb népszavazást sem ellenzi19:17 Huawei-alapító: Amerika alábecsül minket18:56 Az Európai Bíróság szerint jogsértő a magyar földtörvény18:31 Eközben Vona Gábor...18:18 Megint Wass Albert miatt vegzálják az erdélyi magyarokat az oláh megszállók18:03 Az FPÖ részéről csak a külügyminiszter maradt az osztrák kormányban17:46 Zelenszkij kiírta az előrehozott választást17:00 Hat éve lett öngyilkos Dominique Venner16:23 "A roma nép ellen vonulnak ma fel gyilkosság szellemével a náci ideológiát valló gonosz emberek"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

"Arany élet" ígérete: enyhén gyanús kanadai ajánlat érkezett a kalocsai, egykor katonai repülőtérre

Reklám

Egészen konkrét vételi ajánlatot tett a Foktő-Kalocsa-Uszód Repülőtérre egy kanadai cég – jelentette be dr. Bálint József kalocsai polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén, szokásos tájékoztatójában.
Összegekről és egyéb részletekről egyelőre nem kívánt nyilatkozni, mondván, a községek vezetőivel leghamarabb a jövő héten lesz alkalma tárgyalni, ám annyit hozzáfűzött, ha sikerül üzletet kötni, akkor „arany élete lesz” az új polgármesternek. Mint ismert: dr. Bálint bejelentette: nem indul újra a székért és október elején a közélettől is visszavonul.
A szűkszavú polgármesteri tájékoztatóból kiderült: a Gloder Capital LLP a lehetséges vevő, miután hivatalosan is érdeklődött a mintegy 300 hektáros, három település tulajdonában lévő ingatlan iránt.
A Kanadában bejegyzett vállalat – még finoman szólva is fejlesztés alatt álló – honlapján valóban szerepelnek magyarországi tervek. Mint írják, „légi logisztikai központot” szeretnének létrehozni hazánkban, de teljesen máshol, a Kiskunlacháza melletti egykori katonai repülőtéren. A portál megnyitása óta talán átgondolhatták terveiket, ha megkeresték a kalocsai önkormányzatot.
Zoom
Ha a honlapon nagy vonalakban vázolt projektet valósítják meg, akkor leendő központjuk légiutas- és teherforgalom bonyolítására lesz alkalmas, sőt, valószínűsítik, hogy a tevékenységeik közé tartozik majd a repülőgép-építés és a pilótaképzés is, mivel e lehetőségek iránt „a Boeing már most érdeklődik, lehetséges ügyfélként” – írják.
Zoom
Néhány hete még egy kínai delegáció szimatolt Kalocsán
A kanadai cég árajánlata nem várt helyről érkezett. Néhány hete még egy 22 fős kínai delegáció járt Kalocsán, hogy egy alapos helyszíni szemlén felmérjék a területet. Úgy hírlik, Kiskunlacházára is ellátogattak, hasonló céllal. A tulajdonos települések korábban több nyilatkozatban is megerősítették: csak az együttes eladás érdekli őket, hiszen a reptér egésze sokkal nagyobb értéket képvisel, mintha elkezdenék parcellánként vagy akár külön-külön értékesíteni tulajdonrészüket.
(Baon nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready