2019. július 22., hétfő, Magdolna, Magda napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:49 Oliver Stone felkérte Putyint, hogy legyen a 22 éves lánya keresztapja11:34 Elkábították és kifosztották a vendégeket egy fővárosi bárban11:18 Feltörték az orosz titkosszolgálat fő partnerének szervereit - ez az eddigi legsúlyosabb eset10:25 Lecsapott a fajgyűlölőkre az amerikai demokrácia ökle10:06 Botokkal verték a Kína ellen tüntetőket Hongkongban09:52 Érthetetlen: az amerikai szállodaláncok nem akarnak elszállásolni illegális bevándorlókat09:41 Harminchárom embert ölt meg a villám Indiában09:31 Koalíciós partnerre lehet szüksége Zelenszkij pártjának09:24 Autósoknak: nappali és éjjeli vezetéshez látássegítő szemüveg egy csomagban (x)09:13 Diszkont benzinkutakat hoz Magyarországra az OMV08:13 Hallatlan: egy venezuelai vadászgép "agresszíven követett" egy Caracas térségébe bepofátlankodó amerikai repülőt07:48 Elgázolt egy embert az Egerből Füzesabonyba tartó személyvonat07:27 Meghosszabbította a rendkívüli állapotot az egyiptomi elnök 06:56 Erőműveket állítanának le a németországi zöldkomcsik22:31 Könyvajánló - Marschalkó Lajos: Vörös vihar
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

"Arany élet" ígérete: enyhén gyanús kanadai ajánlat érkezett a kalocsai, egykor katonai repülőtérre

Egészen konkrét vételi ajánlatot tett a Foktő-Kalocsa-Uszód Repülőtérre egy kanadai cég – jelentette be dr. Bálint József kalocsai polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén, szokásos tájékoztatójában.
Összegekről és egyéb részletekről egyelőre nem kívánt nyilatkozni, mondván, a községek vezetőivel leghamarabb a jövő héten lesz alkalma tárgyalni, ám annyit hozzáfűzött, ha sikerül üzletet kötni, akkor „arany élete lesz” az új polgármesternek. Mint ismert: dr. Bálint bejelentette: nem indul újra a székért és október elején a közélettől is visszavonul.
A szűkszavú polgármesteri tájékoztatóból kiderült: a Gloder Capital LLP a lehetséges vevő, miután hivatalosan is érdeklődött a mintegy 300 hektáros, három település tulajdonában lévő ingatlan iránt.
A Kanadában bejegyzett vállalat – még finoman szólva is fejlesztés alatt álló – honlapján valóban szerepelnek magyarországi tervek. Mint írják, „légi logisztikai központot” szeretnének létrehozni hazánkban, de teljesen máshol, a Kiskunlacháza melletti egykori katonai repülőtéren. A portál megnyitása óta talán átgondolhatták terveiket, ha megkeresték a kalocsai önkormányzatot.
Zoom
Ha a honlapon nagy vonalakban vázolt projektet valósítják meg, akkor leendő központjuk légiutas- és teherforgalom bonyolítására lesz alkalmas, sőt, valószínűsítik, hogy a tevékenységeik közé tartozik majd a repülőgép-építés és a pilótaképzés is, mivel e lehetőségek iránt „a Boeing már most érdeklődik, lehetséges ügyfélként” – írják.
Zoom
Néhány hete még egy kínai delegáció szimatolt Kalocsán
A kanadai cég árajánlata nem várt helyről érkezett. Néhány hete még egy 22 fős kínai delegáció járt Kalocsán, hogy egy alapos helyszíni szemlén felmérjék a területet. Úgy hírlik, Kiskunlacházára is ellátogattak, hasonló céllal. A tulajdonos települések korábban több nyilatkozatban is megerősítették: csak az együttes eladás érdekli őket, hiszen a reptér egésze sokkal nagyobb értéket képvisel, mintha elkezdenék parcellánként vagy akár külön-külön értékesíteni tulajdonrészüket.
(Baon nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready