Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:51 Megölte gazdáját egy megvadult bika az erdélyi Tordaszentlászlón15:36 Hallatlan antiszemitizmus: közösen ítélte el Izrael annexiós terveit Németország, Franciaország, Egyiptom és Jordánia15:18 Észtország Makarov-pisztolyokat szállít Ukrajnának a szakadárok elleni harchoz14:38 Toroczkai: ne csak a zsinagóga kapjon rendőri védelmet, hanem a Horthy-szobor is!14:25 Ha egyszer egy "üzlet" beindul…13:54 Életfogytiglani kényszermunka helyett ez a szörnyeteg is megússza majd egy enyhe büntetéssel13:34 12 év alatti lányt csábított el egy 35 éves férfi13:17 "Fuck you, magyarski!" - A Szegedi Törvényszék túl szigorúnak ítélte a Röszkénél áttörő vadak büntetését13:06 Ismét vesztegzár alá került Ausztrália második legnagyobb városa12:52 "Ungváry Krisztián titkos élete" - már megint megpróbálja túlnácizni a zsidókat a jobboldalinak hazudott Fidesz12:26 Ferencvárosban is széthullott a baloldali szivárványkoalíció12:11 Nagyon távoli még a közösségi immunitás egy nagyszabású spanyol kutatás szerint11:27 Napi National Geographic: Majomlagzi Matters11:10 Hamis és rossz minőségű "egészségügyi védőfelszerelést" találtak két kamionban10:53 Egy nemzet végórái - néger milíciák a Ku Klux Klan egykori "szívében"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Mi Hazánk: aki zöld Budapestet szeretne, annak először az ingatlanmaffiát kell(ene) felszámolnia

Reklám

Gombamód szaporodnak Budapesten a főpolgármester-jelöltek, érdekes, hogy szinte kivétel nélkül mindegyikük zöld programmal kampányol. Hihetünk-e abban, hogy a jelenlegi politikai elit érdekelt egy élhető, emberléptékű Budapest megteremtésében? Harminc évük volt rá, de se Demszky Gábornak, se Tarlós Istvánnak nem sikerült - ha egyáltalán szándékukban állt.
Zoom
Képek forrása: aqualiget.com
A magyarázat egyszerű, Budapest beépítése mind a balliberális pártokhoz, mind a Fideszhez kötődő gazdasági csoportoknak óriási bevételt jelent. Kevés tényfeltáró újságíró veszi a fáradságot, hogy a fővárosi közgyűlés vagy a kerületi önkormányzatok képviselő-testületi üléseinek jegyzőkönyveit olvasgassa. Pedig az eredmény megdöbbentő lenne.
Tarlós István Demszky Gábor legjobb tanítványaként folytatja a város „fejlesztését”. Az egyes kerületek polgármestereivel összhangban az elmúlt 10 évben brutálisan megemelték a fővárosi szintterületi mutatókat. Olyan területeket is építési övezetbe soroltak, melyekhez korábban senki se mert hozzányúlni.
Zoom
Vízbázis-védelmi, üdülőövezeti, egészségügyi intézményi besorolású területek hektárszámra váltak(válnak) a kapzsiság áldozatává.
Hallotta valaki, hogy a fővárosban a képviselő urak tiltakoztak volna, hogy túlépítenek egy szocialista vagy éppen fideszes kerületet? Itt nincs különbség pártállás alapján!
Civil szervezetek folytatnak sokszor reménytelen küzdelmet a helyi zöldterületek védelméért, bízva abban, hogy a politikusok majd segítenek nekik. Az átlagembernek felfoghatatlan, hogy egy települési képviselő miért nem az ott lakók érdekeit képviseli.
Zoom
Budapesten nagyban megy a játék, kell a hely az ingatlanbizniszben érdekelteknek. Pláza, toronyház vagy magasház, lakópark a Római-partra vagy a Svábhegyre, társasház egy bezárt újpesti kórház kertjébe, itt minden lehetséges.
Végiggondolta már valaki, hogy a különösebb ellenszolgáltatás nélkül átminősített építési területek értéke mennyivel növekedett, ki fölözte le a hasznot? Milyen gazdag lehetne a főváros, ha a városatyák a jó gazda gondosságával irányítanák?
És a többi veszteség? A budapestiek az elszenvedői a gyakran XX. század eleji infrastruktúrára épülő fejlesztéseknek. Zsúfoltság, zaj, dugó, parkolási káosz, kosz, szemét, szállópor. A magyar családok számára megfizethetetlen, már-már nyugat-európai ingatlanárak a „gardeneknek” hirdetett új lakótelepeken. Ezt köszönhetjük a liberális és a „polgári” városvezetőknek.
Budapestnek egy gazdasági oligarcháktól távol álló főpolgármesterre és lokálpatrióta polgármesterekre, önkormányzati képviselőkre van szüksége. Ilyeneket pedig nem a DK, a Fidesz, az MSZP vagy a Momentum soraiban találunk.
Mert ameddig ők lesznek többségben, itt nem fog változni semmi.
Marad az ingatlanbiznisz, a parkolási maffia, mert sok pénzt hoz a haveroknak.
Új zöldterületek, pihenőparkok, ligetek, és új parkolók nem nagyon fognak létesülni, mert ezek csak „rontják az üzletet”.
Az építkezési oligarchákat kiszolgáló képviselők méltatlanná váltak a képviselői tisztségre. Leváltásuk elengedhetetlen. Sajnos árulásuk a túlépített fővárost nemzedékeken át kísérteni fogja.
Pajor Tibor
újpesti önkormányzati képviselő, Mi Hazánk Mozgalom
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready