2019. június 17., hétfő, Laura napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:39 Úzvölgye után Csíksomlyó jön?17:14 Megszökött egy rab egy budapesti kórházból - erről a 19 éves lányról van szó16:40 Öngyilkos lehetett egy rendőr a záhonyi határrendészeten16:26 Gyilkosság Érden is: ezt a férfit keresi a rendőrség16:12 Az értekezletre berontva lőtte agyon volt főnökét egy kirúgott alkalmazott Máriatölgyesen - utána magával is végzett15:27 Az ukrán fegyveres erők szerint lejáratják őket a szakadárok14:58 Vizsgálat indulhat az '56-os szabadságharcot követő kegyetlenkedések feltárására - Novák: szemfényvesztés!14:51 Salvini bíborosként érkezett, pápaként távozhat: Olaszország akar lenni az USA legjelentősebb partnere Európában14:26 Tíz nap múlva borsot tör a nagyhatalmak orra alá Irán és az urán14:14 Nem adta olcsón ivócimboráját az ózdi férfi 13:40 Mégsem indul a főpolgármesteri székért a nyugdíjasok jóllakott reménysége13:23 Szír szerencse Németországban: három feleség, 13 gyerek és 3800 euró (inkább hétezer) az adófizetőtől13:04 Ittasan vezetett egy szovjet tankot egy lengyel férfi - sőt a T-55-ösön biztosítás sem volt12:55 Az Ibiza-huszár nem fogadja el az EP-választáson szerzett mandátumát12:46 Lövöldözésbe torkollott egy diplomaosztó buli Philadelphiában
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Mi Hazánk: aki zöld Budapestet szeretne, annak először az ingatlanmaffiát kell(ene) felszámolnia

Reklám

Gombamód szaporodnak Budapesten a főpolgármester-jelöltek, érdekes, hogy szinte kivétel nélkül mindegyikük zöld programmal kampányol. Hihetünk-e abban, hogy a jelenlegi politikai elit érdekelt egy élhető, emberléptékű Budapest megteremtésében? Harminc évük volt rá, de se Demszky Gábornak, se Tarlós Istvánnak nem sikerült - ha egyáltalán szándékukban állt.
Zoom
Képek forrása: aqualiget.com
A magyarázat egyszerű, Budapest beépítése mind a balliberális pártokhoz, mind a Fideszhez kötődő gazdasági csoportoknak óriási bevételt jelent. Kevés tényfeltáró újságíró veszi a fáradságot, hogy a fővárosi közgyűlés vagy a kerületi önkormányzatok képviselő-testületi üléseinek jegyzőkönyveit olvasgassa. Pedig az eredmény megdöbbentő lenne.
Tarlós István Demszky Gábor legjobb tanítványaként folytatja a város „fejlesztését”. Az egyes kerületek polgármestereivel összhangban az elmúlt 10 évben brutálisan megemelték a fővárosi szintterületi mutatókat. Olyan területeket is építési övezetbe soroltak, melyekhez korábban senki se mert hozzányúlni.
Zoom
Vízbázis-védelmi, üdülőövezeti, egészségügyi intézményi besorolású területek hektárszámra váltak(válnak) a kapzsiság áldozatává.
Hallotta valaki, hogy a fővárosban a képviselő urak tiltakoztak volna, hogy túlépítenek egy szocialista vagy éppen fideszes kerületet? Itt nincs különbség pártállás alapján!
Civil szervezetek folytatnak sokszor reménytelen küzdelmet a helyi zöldterületek védelméért, bízva abban, hogy a politikusok majd segítenek nekik. Az átlagembernek felfoghatatlan, hogy egy települési képviselő miért nem az ott lakók érdekeit képviseli.
Zoom
Budapesten nagyban megy a játék, kell a hely az ingatlanbizniszben érdekelteknek. Pláza, toronyház vagy magasház, lakópark a Római-partra vagy a Svábhegyre, társasház egy bezárt újpesti kórház kertjébe, itt minden lehetséges.
Végiggondolta már valaki, hogy a különösebb ellenszolgáltatás nélkül átminősített építési területek értéke mennyivel növekedett, ki fölözte le a hasznot? Milyen gazdag lehetne a főváros, ha a városatyák a jó gazda gondosságával irányítanák?
És a többi veszteség? A budapestiek az elszenvedői a gyakran XX. század eleji infrastruktúrára épülő fejlesztéseknek. Zsúfoltság, zaj, dugó, parkolási káosz, kosz, szemét, szállópor. A magyar családok számára megfizethetetlen, már-már nyugat-európai ingatlanárak a „gardeneknek” hirdetett új lakótelepeken. Ezt köszönhetjük a liberális és a „polgári” városvezetőknek.
Budapestnek egy gazdasági oligarcháktól távol álló főpolgármesterre és lokálpatrióta polgármesterekre, önkormányzati képviselőkre van szüksége. Ilyeneket pedig nem a DK, a Fidesz, az MSZP vagy a Momentum soraiban találunk.
Mert ameddig ők lesznek többségben, itt nem fog változni semmi.
Marad az ingatlanbiznisz, a parkolási maffia, mert sok pénzt hoz a haveroknak.
Új zöldterületek, pihenőparkok, ligetek, és új parkolók nem nagyon fognak létesülni, mert ezek csak „rontják az üzletet”.
Az építkezési oligarchákat kiszolgáló képviselők méltatlanná váltak a képviselői tisztségre. Leváltásuk elengedhetetlen. Sajnos árulásuk a túlépített fővárost nemzedékeken át kísérteni fogja.
Pajor Tibor
újpesti önkormányzati képviselő, Mi Hazánk Mozgalom
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready