Félmillió forintot ítéltek meg a Felvidéki Magyar Szigetnek, de visszavonatták a döntést, miután a Politico érdeklődött róla - írja elégedetten a szélsőjobboldalizó 24.hu. Alább a cikk folytatása.
Megvonta a magyar kormány a pénzügyi támogatást a Toroczkai László alapította Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Felvidéki Magyar Sziget nevű rendezvénytől – írja a Politico.
Zoom
Ezzel a március 15-i fotóval mutatja be riadtan a Politico, hogy mekkora nácizmus van nálunk (fotó: Péter Kőhalmi/AFP/Getty Images)
A pozsonyi Új Szó egy hete azt írta, hogy a Miniszterelnökség alá tartozó nemzetpolitikai államtitkárság támogatja a szélsőjobboldali rendezvényt, amit a szlovákiai Alistál községben tartanak a hétvégén. A Politico kérdéseket tett fel a Miniszterelnökségnek a támogatással kapcsolatban, amelyre közleménnyel reagált Orbán Viktor hivatala. Eszerint utasították a Bethlen Gábor Alapítványt, amely kis összegű támogatást nyújtott a fesztiválnak, hogy vonja vissza a támogatásról szóló döntést.
A Bethlen Gábor Alapkezelő honlapján szereplő dokumentumból kiderül, hogy a Magyar Kultúráért és Oktatásért című pályázaton 500 ezer forintot ítéltek meg a fesztivál megszervezésére a Csallóköztárnokon bejegyzett HVIM Polgári Társulás szervezetnek.
Frissítés: Erre bezzeg jutott pénz
Néhány nyertes program a Bethlen Gábor Alap "A magyar kultúráért és oktatásért" című pályázatán:
- "Shalom Alapítvány" Civil Szervezet - Beregszász - Zsidó kulturális programok a zsinagógában 2019-ben - 600 000 Ft
- Beregszászi Zsidó Hitközség - Beregszász - A beregszászi zsidó hitközség működéséért 2019-ben - 500 000 Ft
Ezek mitől "a magyar közösség céljait szolgáló kulturális, oktatási" programok? - teszi fel a jogos kérdést a fenti támogatásokat az alapítvány dokumentumai között kiszúró olvasónk.
2. frissítés: HVIM: A Fidesz engedett a Soros-ügynökök brüsszeli nyomásának
A Fidesz engedett a Soros-ügynökök brüsszeli nyomásának, amikor visszavonta a fesztiválunk támogatását - mutat rá szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. Alább a folytatás.
A magyarországi kormány visszavonta a mozgalmunk által szervezett XII. Felvidéki Magyar Sziget egyébként is méltatlanul kis összegű 500.000 Ft-os, pályázati úton, törvényesen elnyert támogatását.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom felháborítónak tartja, hogy a magát nemzetinek valló magyar kormány enged az általuk retorikában támadott balliberális Soros-ügynökök hangulatkeltésének. A legnagyobb gyávaságról és elvtelenségről tett tanúbizonyságot a kormány és az őket kiszolgáló Bethlen Gábor Alap, amikor egy felvidéki nemzetellenes napilap és egy brüsszeli újság gyűlöletkampányának felülve a már megítélt támogatást a rendezvény előestéjén visszavonták. Teszik ezt úgy, hogy a Bethlen Gábor Alap egész Felvidéken uram-bátyám elv alapján oszt pénzt olyan rendezvényeknek, melyek csupán a támogatások lehívása okán kerülnek megrendezésre.
Külön felháborító, hogy az egész hecckampány mögött egy olyan bolsevista újságcikk áll, mely tényként közli a koncepciós eljárás alapján bebörtönzött székely hazafiak bűnösségét. Mozgalmunk felszólítja a kormányt és a Bethlen Gábor Alapot, hogy valljon színt, mennyiben egyezik álláspontjuk az említett újságcikkben foglaltakkal!
Kérjük, hogy tájékoztassanak minket, hogy van-e jogunk a jövőben bármire is pályázni, vagy örökre másodrendű állampolgárok vagyunk a köztársasági rendszerükben. Természetesen megvizsgáljuk a jogi lehetőségeket és peres úton fogunk elégtételt venni a minket ismételten ért törvénytelenségért és igazságtalanságért.
A fesztivált az alábbi módokon lehetséges támogatni, köszönjük mindenkinek a kiállását!
IBAN: SK8052000000000016624125
SWIFT: OTPVSKBX
Név: HVIM
Paypal: hvimpaypal@gmail.com
Patreon: Patreon.com/hvim
HVIM-vezetőség
(Kuruc.info)