Változatos akciókkal, ellentüntetésekkel idén is fellépett a magyar ellenállás a deviáns vonaglással szemben. A heterofóboknak többször szembe kellett nézniük a normalitáspárti üzenetekkel és személyekkel. Nem igaz a szervezők azon állítása, miszerint nem szükségesek a kordonok, nincsen számottevő ellenállás a Pride-dal szemben. Az igazság az, hogy a kordonokat idén minden sarokra kivezényelt 10-20 fős rendőri egységgel helyettesítették - olvasható a Szent Korona Rádió oldalán közzétett összefoglalóban, alább a folytatás.
Zoom
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a Mi Hazánk Ifjai közös akciót szerveztek. A korábbi évek sikeres akciónak nyomán megpróbáltak a vonaglás elé kerülni és elállni a menet útját, de a hatalmas rendőri jelenlét miatt már a találkozót is nagy figyelem övezte a rendőrség és a szolgálatok részéről. Jelre megindult a futás és sikerült is 100 méterre megközelíteni a vonaglást, azonban nem sikerült átfutni mind a 3-4 rendőri ellenőrzőpont között. A rendőrök először keménykedtek a hazafiakkal, de egy kis jogi kioktatás után már a rendes mederben zajlott az intézkedés, sőt, miután felmérték, hogy nem ellenük indultak meg a hazafiak, engedékenyebbnek is bizonyultak. (A HVIM-nek bejelentett ellentüntetése is volt a Pride gyülekezőjénél, ahol molinót is kifeszítettek.)
Az Erzsébet téren volt meghirdetett ellentüntetés Budaházy György vezetésével (később videóval jelentkezünk erről az ellentüntetésről is).
Zoom
A Légió Hungária idén úgy döntött, hogy egy mozgó utcafórumot bonyolít le, melynek során szórólapokkal és megafon segítségével adták tudtára Budapest népének, hogy nemet mondanak a deviáns propagandára. Miután a rendőrség előzőleges ígéretével ellentétesen nem adott lehetőséget rá, hogy érdemi kommunikáció alakulhasson ki azokkal, akikkel esetleg ellentétes álláspontot képviselnek, a rendezvény egyharmada után közölték velük, hogy a hivatalosan bejelentett demonstráció véget ért, és aki szeretne, az egyéni módon csatlakozhat azokhoz, akik a megafonnal folytatják a járókelők felvilágosítását. A főváros legzsúfoltabb utcáiba nyomoltak be, ahol előfordult, hogy feszült hangulatban fogadták őket a felvonulásra igyekvők, de heves tiltakozásuk és agresszív fellépésük ellenére is folytatták a felvilágosításukat, melynek rendőrsorfal és minimális dulakodás vetett véget.
Rövidesen videós beszámolóval jelentkezik a Légió Hungária, addig is két kép:
Zoom
Zoom
Dúró Dóra és Fülöp Erik (Mi Hazánk országgyűlés képviselők) az Országházának ablakában tették ki a normalitás üzenetét:
A Betyársereg a Dorottya utcában állt ki a normalitás mellett:
Zoom
Riport a Pride zavaros gondolkodású résztvevőivel, akik pórázon kísérgetik egymást, így állnak ellen a “beteg világnak”…
Budaházy Edda köszönőlevelet tett közzé, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat is kiadott egy állásfoglalást, ami szerint csak a “Pride” betiltása lehet az egyetlen elfogadható intézkedés a jövőre vonatkozóan.
Ne felejtse senki: 2020. július első szombatját tegye szabaddá! Nem csak pár százan, hanem több ezren kellene demonstrálnunk a Pride ellen, nincsen elfogadható kifogás a távolmaradásra!
A végére egy “haladó szellemiségű” táncikálás: