Az amerikai nagykövetség függetlenség napi fogadásán beszélt Orbán Viktor, aki 9 éve nem járt ott. A sztárfellépő azonban nem ő, hanem Paul Anka volt - írja a hvg.
"Egy éve vagyok itt az országban és beleszerettem" - mondta David Cornstein amerikai magyar nagykövet a Függetlenség napja alkalmából rendezett fogadáson. Arról beszélt, büszke a két ország baráti kapcsolatára és arra, amit elértek.
Orbán Viktor miniszterelnököt pedig azzal konferálta fel, egy tangóhoz ketten kellenek, mondják az én országomban, és ehhez olyan partner kell, mint akit most bemutatok, Orbán Viktor.
Orbán is a jó viszonyt hangsúlyozta. Megjegyezte, 9 éve nem volt itt. Az amerikai-magyar viszonyban voltak jó és rossz időszakok, most jó időszak van, és ezért köszönetet mondott a nagykövetnek is.
"Ti, amerikaiak jó okkal mondhatjátok, hogy Amerika az első, mi, magyarok is ugyanezt mondjuk. Az értékeink ugyanazok: az apákat és anyákat védjük, hiszen ők alkotják a családot. Mindketten védjük a kereszténységet, egyikünk sem fogadja el, hogy a keresztény közösség a leginkább üldözött a világban."
Orbánt megtapsolták, mikor a NATO-tagságról beszélt. Azzal folytatta, amerikai barátaink számíthantnak ránk mind a tárgyalóteremben, mind a harcmezőn.
Isten áldja mindkét országot! - zárta beszédét Orbán, majd következett Paul Anka.