Garázdaság és hivatali visszaélés miatt tesz feljelentést a Mi Hazánk a hétvégi rendezvény kapcsán - jelentette be sajtótájékoztatóján Dúró Dóra. Az elnökhelyettes úgy látja, mind a szervezők, mind a résztvevők, sőt még a rendőrök részéről is többszörös törvénysértés valósult meg.
Zoom
A politikus azt is elmondta, írásbeli kérdéssel fordult a belügyminiszterhez azért, hogy megtudja, mennyibe került az adófizetőknek ez a többszörösen törvénysértő vonulás, amelyen jelentős forrásokból gazdálkodó szervezetek vonultak fel, rendőri biztosítással terjesztve a saját deviáns üzenetüket. A Mi Hazánk szerint ez önmagában elegendő lenne a rendezvény betiltásához.
Ezzel szemben a rendőrség, egyértelmű kettős mércét alkalmazva, a Mi Hazánk ellentüntetését tiltotta be, "provokatív célzatúnak" nyilvánítva azt. Pedig ha valami provokatív célzatú volt, akkor az maga a felvonulás.
Dúró szólt arról is, hogy a szervezők csak a homokosokat engedték be a beléptető kapukon, arc és öltözet alapján, hátrányosan különböztetve meg a normalitáspárti ellentüntetőket. A rendőrök ezt biztosították, hozzájárultak a kettős mérce megvalósulásához, ezzel valósítva meg a hivatali visszaélést.
Reméljük, hogy jövőre már nem fog erre sor kerülni, mert mind értékrendi, mind jogi szempontból nincs helye Budapest utcáin ennek a deviáns felvonulásnak - zárta szavait a képviselő.
(Kuruc.info)