A Mi Hazánk Mozgalom és a MIÉP elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar adófizetők pénzéből rendezik meg a kirekesztő és rasszista Maccabi Európa Játékokat, vagyis a zsidó olimpiát Budapesten.
Zoom
Erről Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke és Nagy Tibor, a MIÉP elnöke közös sajtótájékoztatón beszélt szerdán a fővárosban a játékoknak otthont adó Ludovika Campus előtt. Novák Előd hangsúlyozta: elfogadhatatlan, hogy amíg az előző házigazda Németország 1,4 milliárd forintból rendezte meg az európai zsidóság olimpiáját, addig Budapesten – mint mondta – mintegy 30 milliárd forintra rúg a rendezés költsége.
Ebben a helyzetben azonnali elszámolást követelnek a kormányzattól, mert a játékok a korrupció melegágya – tette hozzá. Úgy vélekedett: ha a zsidóságnak van pénze Magyarország felvásárlására, ahogy korábban Simon Peresz, Izrael korábbi elnöke állította, akkor a saját kirekesztő rendezvényüket ne a magyar adófizetőkkel finanszíroztassák!
A Mi Hazánk alelnöke hozzáfűzte: gyalázatosnak tartja az ellenzéki pártok, különösen a Momentum szerepét is, mert nem tiltakoznak a kirekesztő rendezvény ellen.
Nagy Tibor, a MIÉP elnöke úgy fogalmazott, hogy a Maccabi játékok nem sportrendezvény, hanem „egy több mint egy hétig tartó tombolás, ahol nyíltan vállalják az aberráltak és a perverzek szerepeltetését és a keresztény európai értékek tagadását”. Vagyis a legsúlyosabb provokáció a magyar nemzet ellen – jelentette ki.
Ebben a helyzetben a MIÉP a strassburgi bírósághoz és az ENSZ-hez fordul a játékokra jellemző „apartheid” miatt, illetve felszólítja a világ jóérzésű sportolóit és szurkolóit, hogy bojkottálják a játékokat – mondta a politikus. A sajtótájékoztató ideje alatt a Mi Hazánk Ifjainak aktivistái egy „Maccabi = kirekesztés közpénzből” feliratú transzparenst feszítettek ki, közölte az MTI.
Videó a sajtótájékoztatóról: