2019. december 11., szerda, Árpád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:17 Vízió a kultúráról16:57 Egy korábbi izraeli kém szerint Epstein Moszad-ügynök volt, akit politikusok zsarolására használtak16:16 Németországi pénzautomatákat fosztogató bandát kapcsoltak le15:55 Elkezdődött a mohácsi emlékhely tömegsírjainak vizsgálata15:25 Megszomjazott harc közben a pápai szamuráj15:17 Nem érdekelte a bírót a számtalan ellentmondás, a hiányzó DNS: Győrkös másodfokon is életfogytiglant kapott14:48 Júliustól bevezetik az egységes társadalombiztosítási járulékot14:19 Elfogadták a színházak működését is érintő kulturális törvénycsomagot14:07 Menekülés közben fogtak el kábítószer- és cigarettacsempészeket Pomázon13:30 Olyan szép transzmese lehetett volna ez a "nővé vált" kézisről - de nem lett az, a fránya valóság megint közbeszólt12:58 Sérültet kellett kimenteni a Mátyás-hegyi-barlangból12:20 Akár kitiltás és egyéves fizetésmegvonás is járhat a parlamentben cirkuszoló képviselőknek11:32 Már nyomtatják a dunaújvárosi időközi választás értesítőit11:13 Kigyulladt egy viskó a Hajógyári szigeten, egy ember meghalt10:41 Aláírták az új amerikai-kanadai-mexikói kereskedelmi egyezményt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Sermer Ádám csak a keresztektől undorodik, a kannabisztól nem - sőt legalizálná is Budapesten

Reklám

Visszalépne Karácsony Gergely, az ellenzék legtöbb pártja által támogatott főpolgármester-jelölt javára Sermer Ádám, a Liberálisok jelöltje, azzal a feltétellel, hogy Karácsony beépíti programjába a cannabisfogyasztás liberalizálását.
Egy a magyar törvényekkel összeegyeztethetetlen rendelet majdani kibocsátásának ígéretétől tenné függővé a visszalépését a Liberálisok főpolgármester-jelöltje. Sermer Ádám ugyanis a fővárosi drogliberalizációt szabta az ellenzéki szivárványkoalíció által indított Karácsony Gergely támogatásának feltételéül – derült ki a politikus bejelentéséből.
Zoom
Sermer Ádám egy fajtársi tévé stúdiójában
A Magyar Liberális Párt (MLP) jelöltjének választási programja szerint ha ő vagy az általa támogatott Karácsony lenne Budapest vezetője, akkor senkit se vihetnének el a rendőrök a főváros utcáiról azért, mert „füvezik”. Sőt Budapestet példaként állítanák az ország többi része elé a cannabis ügyének rendezésében, ennek első lépéseként helyi rendelettel dekriminalizálnák a cannabis birtoklását és fogyasztását.
Sermer felajánlkozása azért furcsa, mert korábban ő maga határolódott el Karácsonytól, amiért az a Jobbik támogatása reményében magukat antiszemita kijelentésekre ragadtató politikusokat mentegetett élő adásban.
Zoom
Egy jó liberális a keresztektől undorodik
Sermer Ádám úgy véli, hogy a tiltás teljes feloldása, a szabályozott keretek közé szorított, de átlátható cannabislegalizáció kizárólag állami hatáskörben valósítható meg. Azonban szerinte a marihuána fogyasztását, illetve a szer csekély mennyiségű birtoklását szankcionáló szabályozás helyi rendeleti úton is megváltoztatható, ami nyilvánvalóan nem felel meg a valóságnak, hiszen a kábítószerek előállítására, tartására és fogyasztására vonatkozó szabályokat a szabálysértési és a büntető törvénykönyv teljes körűen rendezi, alacsonyabb rendű jogszabály, például egy önkormányzati rendelet pedig nem állhat ellentétben a törvényekkel.
Az általában az ajánlószelvények összegyűjtésén már elbukó MLP programja a Karácsonyt támogató Momentum Mozgalomnál már meghallgatásra talált, a párt ifjúsági szervezetének, a Momentum TizenX-nek az elnöke, Nagy Károly egy bírósági ítélet kapcsán közösségi oldalán július végén úgy fogalmazott: első lépésben dekriminalizálná a cannabisfogyasztást és orvosi felhasználásra legalizálná a marihuánát.
(Magyar Nemzet nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready