A párt országgyűlési képviselője szeretne egy olyan pártot faragni a Jobbikból, amely először az ellenzék, majd a kormányváltás vezető ereje tud lenni. Jakab Péter "érzelemgazdag politizálásra" készül - tudtuk meg az ATV-ből.
Zoom
Díszes társaság vezére lesz az új Szegedi Csanád
„Meghoztam a döntést, el fogok indulni a Jobbik elnöki tisztségéért” – jelentette be Jakab Péter.
„Érzelemgazdag politizálásra készülök. A Fidesz egyébként ugyanezt teszi, csak ők a gyűlölet érzelmét helyezték a középpontba. Én az igazság kimondásának a katarzisát akarom megadni az embereknek, amiből aztán egy olyan érzés sarjad, amit úgy hívunk: szolidaritás” – fogalmazott Jakab.
A Jobbik ideológiájában is szeretne egy markáns irányt követni: a Jobbik nem a baloldalt, vagy a jobboldalt szeretné megszólítani, hanem "a népet". (A "néppel" takaróztak a jakabok a XX. századi magyarellenes diktatúráik során is - a szerk.)
Úgy fogalmazott, szótárában a tisztességes és a tisztességtelen szerepel, az igaz és a hamis, a menthető és a menthetetlen. Menthetetlennek tart mindenkit, aki az elmúlt 30 évben tevőleges részt vett az ország anyagi és morális kifosztásában - mondta az, aki Gyurcsányékkal és az MSZP-vel tett közös fogadalmat a Parlament lépcsőjén, illetve velük szövetségben indul a pártja az önkormányzati választáson...
Zoom