2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella, Ildikó napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:33 Tíz kicsi indián a kölkedi kukoricásban14:12 MÁV és Betyársereg, ajánlóívek és Facebook-cenzúra: Tvrtko kérdezte Toroczkait13:41 Az egyik államtitkárt kifütyülték, a másikat kinevették a joggal türelmetlen orvosok13:22 Az egyik összetört kocsinak még a kulcsát is visszavitte a talpig becsületes szügyi fiatal12:47 "Joggal remélem, hogy felmentenek a vádak alól" - mondta a fideszes politikusbűnöző12:15 Szíven szúrta magát egy bákói diák egy csíkszeredai középiskolában11:40 A nemzetiségi szervezetek nem küldhetnek delegáltakat a választási bizottságokba11:03 Megtalálhatták a gyógymódot a szívritmuszavarra10:54 Lakatos Raul nem öregszik - és lassan öregezik10:37 Sokan utaznak mostanában Csernobilba10:09 Eke Uzoma a legújabb magyar09:41 Az Egyesült Államok katonákat küld Szaúd-Arábiába09:13 Ezt a két szőke kólát bankkártyalopás miatt keresik a győri nyomozók08:54 Tele vannak a magyarországi gáztárolók08:41 Újabb amerikai légi csapás Líbiában
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu :: :: Hozzászólások

Újabb szoborállítási hisztéria: a zsidóknak már az sem elég, ha valaki védte őket, és "fellépett a nácizmus ellen"

Reklám

Tegnap avatták fel Kornis Gyula szobrát Vácon. A piarista szerzetes a Horthy-korszak egyik vezető oktatáspolitikusa volt, de nem nevezhető teljesen kósernek, ugyanis - magától értetődő módon - részt vett az egyetemeket elözönlő zsidók féken tartását elérni hivatott oktatási törvények előkészítésében és végrehajtásában a 20-as években, ráadásul - manapság még leírni is szörnyű - hangot is mert adni meggyőződésének.
Amikor azonban világossá vált, hogy a zsidó térhódítás erőtlen törvényekkel megállíthatatlan, és keményebb idők jöttek, máris védelmébe vette őket. Az esettel foglalkozó Zsindex megfogalmazásában: "fellépett a zsidóellenes erőszak és a nácizmus ellen".
Szobra avatásán részt vett Rétvári Bence államtitkár is.
Zoom
Szilvásy László tartományfőnök Fürdõs Attila polgármester Juha Richárd a szobor alkotója Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára Schmidt Mária a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Kalász Ákos iskolaigazgató (b-j) leleplezi Kornis Gyula katolikus pap piarista szerzetes filozófus egyetemi tanár kultúrpolitikus szobrát a Piarista Gimnázium és Kollégium épülete előtt 2019. szeptember 2-án (fotó: Kovács Attila / MTI)
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ma közleményben tiltakozott "az arra méltatlan politikusok rehabilitálása miatt". Mint írják, "az ötletgazda, a döntéshozó és a kivitelező érzéketlen volt mindazon magyarokra – köztük a még velünk lévő négyezer holokauszt-túlélőre és családtagjaira – akik bántónak találják ezt a gesztust".
"Sajnáljuk, hogy ismét igy történt. Szomorúak vagyunk" – záródik a pofátlan zsidó szervezet közleménye.
Íme a teljes hazug szöveg, melyben hol magyar emberekként, hol zsidókként tűnnek fel az örök kaméleonok:
Újabb érzéketlen szoborállítás
Vácott kormánytagok és neves vendégek jelenlétében adták át Kornis Gyula szobrát. Egy olyan politikusnak állítottak emléket, aki majd' egymillió magyar embert akart származása miatt kiszorítani a nemzet tagjai közül.
Kornis egyike volt azoknak, akik hittek abban, hogy a magyar oktatási rendszerből és a magyar élet minél több területéről el kell távolítani a zsidó származású vagy zsidó vallású embereket. Kornis antiszemitizmusa felvállalt és közismert volt. Szobrát társadalmi egyeztetés nélkül állították fel.
Az ötletgazda, a döntéshozó és a kivitelező érzéketlen volt mindazon magyarokra - köztük a még velünk lévő négyezer holokauszt túlélőre és családtagjaira - akik bántónak találják ezt a gesztust. Nem ez az első eset, hogy ezt tapasztaljuk.
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) továbbra is a leghatározottabban tiltakozik az arra méltatlan politikusok rehabilitálása miatt. Sajnáljuk, hogy ismét igy történt. Szomorúak vagyunk.
Frissítés: újabb adalélok
Alább olvasható a Fodor Gabriella nélkül maradt Fodor Gabriella-párt közleménye. Nem azért, mert esetleg számít, hogy mit mondanak, hanem azért, mert fontos gondolatokat idéznek Kornis Gyulától:
A Magyar Liberális Párt magyarázatot követel az Orbán-kormány államtitkárától, Rétvári Bencétől, hogy miért vett részt az antiszemita Kornis Gyula szobrának az avatásán Vácon. Arra kérjük a Fidesz-KDNP politikusát, foglaljon állást azzal kapcsolatban, mit gondol a Horthy-kormány oktatási államtitkárának az alábbi gondolatairól: „a zsidóság Keletről szabadon beözönölve, békésen először elhódította a magyarság anyagi, majd szellemi kultúráját. [.] Fajával veleszületett radikalizmusa és utilitarizmusa egy félszázad alatt a magyarság szellemét megrontotta.”
Ha egyetért vele, akkor azonnali hatállyal mondjon le tisztségéről! Ha nem ért egyet, akkor kérjen bocsánatot, amiért részt vett a szoboravatáson, és mielőbb intézkedjen a szobor eltávolításáról!
Továbbá meg szeretnénk tudni, hogy az államtitkár úr egyetért-e Kornis azon gondolatával, miszerint a magyar értelmiséget „hungarizálni” kell az „eljudaizálódásával szemben”. Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt ügyvivője nyílt levelet ír Rétvári Bence államtitkárnak annak érdekében, hogy választ kapjon a kérdéseinkre. Elfogadhatatlan, hogy miközben az Orbán-kormány a zsidó-keresztény kultúra védelmezőjeként tetszeleg, újabb és újabb zsidógyűlölő politikusokat és közéleti szereplőket rehabilitál. A gyűlöletpolitika épp úgy elfogadhatatlan, mint a képmutatás!
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready