Bizarr videót mutatott be a szombathelyi LMP arról, ahogy Hende Csaba egy kampánygyűlésen a közönséget hergeli - borzong bele az Index. Szombathely országgyűlési képviselője a Fidesz önkormányzati programját ismertette a megyei művelődési központban, eközben beszélt az ellenzéki pártok polgármesterjelöltjéről, Nemény Andrásról, akinek a képét eközben ki is vetítették Hende mögött. Nemény arcképe mellett terroristák körözési fotói voltak láthatók, és az alábbi idézet tőle:
Zoom
Hende a színpadról megkérte a közönséget, minősítsék ezt a hozzállást. A játék igencsak megtetszett neki, mert meg is ismételtette velük, immár hangosabban. A közönség soraiban ott ült a város fideszes polgármesterjelöltje, Balázsy Péter is.
Zoom
Persze Hende sem mer mindenkit lehazaárulóztatni (korábbi fénykép)
A Nyugat.hu így foglalja össze a kontextust: Neményék Brüsszelben a bevándorlásról egyeztettek, arról, hogyan lehetne a magyar kormányt kikerülve migránsokat hozni Szombathelyre. Ezek után Hende rávezeti a jelenlevőket, hogy mondják ki, micsoda is az ilyen ember: hazaáruló! - skandálják többen.
A hazaárulózásra igencsak érzékeny Index megkereste a Fideszt, hogy egyeztettek-e arról, hogy a képviselő ilyeténképpen a közönséget is bevonja a műsorba. A sajtóosztály szerint Magyarország szabad ország, a szabad véleménynyilvánítás mindenkit megillet:
A szombathelyi fórumon szóba kerültek Nemény András bevándorlást és betelepítési kvótát támogató mondatai, illetve az, hogy az ellenzéki jelölt éppen azon a napon találkozott Frans Timmerman-szal, amikor Timmermans Soros Györggyel. A résztvevők ennek ismeretében fejtették ki véleményüket.
És aki fölülmúlja az LMP-s - indexes társaságot is az MSZP-SZDSZ-től kölcsönzött ócska gyűlöletkeltőzős szöveggel
Bamba Tibike nem azok miatt szégyeli magát, akik migránskvótát akarnak, nem őket takarítaná el a közéletből - ha korábban netán ilyet állított, - Mirkóczki szavaival - "az volt a nem igaz".
Zoom
Alább olvasható a közleménye:
A gyűlöletkeltő Hende Csaba méltatlanná vált mandátumára
Vas megyei országgyűlési képviselőként szégyellem, hogy Hende Csaba korábbi miniszterrel együtt ülök a Parlamentben. Viselkedésével lejáratta Vas megyét és az egész Országgyűlést, méltatlanná vált a szombathelyi polgárok képviseletére. Gyűlöletkeltő kirohanásáról több portál is beszámolt.
Az a kirekesztő hangnem, amit a szombathelyi ellenzékkel szemben megengedett magának, tűrhetetlen és nincs helye a magyar közéletben. A Jobbik alelnökeként és körmendi választókerületi elnökeként felszólítom Hende Csabát, hogy kérjen bocsánatot viselkedéséért és mondjon le parlamenti mandátumáról!
Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei országgyűlési képviselője