"A Mi Hazánk Mozgalom által benyújtott kifogás alapján a Budapest Főváros XI. Kerület Helyi Választási Bizottsága választás tisztaságának megsértése miatt elmarasztalta László Imrét, a balliberális összefogás polgármesterjelöltjét, mert plakátjain és egyéb kiadványain megtévesztő módon „Az ellenzék polgármesterjelöltje” kifejezést használja, holott csak a balliberális pártok jelöltje ő, míg az ellenzéki oldalon nemzeti összefogással kínál alternatívát a Mi Hazánk, a MIÉP és az FKgP, mely pártok közös polgármesterjelöltje Kubinyi Tamás. Ráadásul a szavazólapon végül a Jobbik neve sem lesz ott László Imre mellett, a jelek szerint a jelöltállítás során még vállalhatatlannak érezték Gyurcsány Ferenc országgyűlési képviselőjét saját jelöltjüknek, bár azóta a plakátokra felkerült az egykor nemzeti párt logója is immár Gyurcsány csatlósaként. Ideje volna, ha a Jobbik is eldöntené végre: fiú-e, vagy lány?" Alább folytatódik a Mi Hazánk közleménye.
A balliberális pártoknak nemcsak a jövőre vonatkozó ígéreteik hamisak, de a jelenről szóló tájékoztatásuk is hazugság, hiszen az ellenzéknek nem csak egy jelöltje van Újbudán, a DK-s László Imre csak az egyik. Ahogy Gyurcsány Ferenc kiszivárgott balatonőszödi beszédében fogalmazott: „Hazudtunk reggel, éjjel meg este.” A Mi Hazánk Mozgalom kifogásához két mértékadó nyelvészeti szakvéleményt is csatoltam, az egyik szerint a balliberális jelszó „az etikus nyelvhasználattal szembe megy”, „veszélyes csúsztatás”, a másik szakvélemény szerint pedig „így pontatlan és valótlan”.
Ezért kötelezte a választási bizottság arra a balliberális pártokat, hogy jogszerűtlen plakátjaikat minden felületen módosítsák 3 napon belül.
A Mi Hazánk nem először érte törvénysértésen (és marasztaltatta el a választási bizottságnál) a balliberális erőket. Múlt héten fényképekkel bizonyítottuk be, hogy jogszerűtlenül leragasztották László Imre plakátjaival a Mi Hazánk szabályosan és etikusan kihelyezett hirdetéseit, s a törvénysértést meg is állapította a helyi választási bizottság azóta jogerős határozatában.
A Fidesz-szócsővé züllesztett, közpénzből fenntartott Újbuda újsággal szemben is benyújtotta kifogását a Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezete az esélyegyenlőség törvényi előírásának megsértése miatt tegnap az illetékes Fővárosi Választási Bizottsághoz, mely ma fogja tárgyalni azt. A Mi Hazánk se Gyurcsány, se Orbán törvénysértő helytartóit nem fogadja el, a politikusbűnözőket párthovatartozás nélkül el fogja számoltatni.
Novák Előd
a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke
a Mi Hazánk Újbudai Szervezetének elnöke