Tapasztalatszerző vasúti utazásra indul a Mi Hazánk Mozgalom a Betyársereggel vasárnap - jelentette be a Mi Hazánk elnöke Budapesten, a Nyugati pályaudvaron.
Toroczkai László azt mondta: követelik a vasúti közlekedés biztonságosabbá tételét, ezért azon a Cegléd Szolnok-Nyíregyháza vonalon indulnak az első tapasztalatszerző utazásra, amelyen a legtöbb, kalauzok, jegyvizsgálók, illetve utazók elleni támadás történt.
Zoom
(Illusztráció)
További követeléseik között említette a MÁV vezetőinek leváltását és átlagosan 50 százalékos béremelést a vasúti dolgozóknak. Hozzátette: a legveszélyesebb kalauzi, jegyvizsgálói munkakörökben 60-70 százalékos béremelést tartanának elfogadhatónak.
A Mi Hazánk elnöke arról is beszélt: szükségesnek tartja a korábban felszámolt vasútőrség helyreállítását. Amíg ez nem történik meg, a Betyársereggel folyamatosan tapasztalatszerző utazásokra indulnak - mondta.
(MTI)
Frissítés: Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke és a Betyársereg megkezdte a megígért "tapasztalatszerző utazásokat" a MÁV járatain, hogy az állami vasúttársaság rendbetételét célzó akciósorozat keretében a vasúti dolgozók és az utazóközönség biztonságáért tegyenek.