Szekó József fideszes polgármester halála után egy polgármester-jelölt maradt a Baranya megyei településen, a szocialista Csorbai Ferenc. Ő már meg is nyerte a választást: a hvg-nek a párt szóvivője, Nyakó István azt mondta, jelöltjük nem lép vissza.
Zoom
Fotó: 444
A Szabad Pécs hírportál szerint Szekó Józsefet egy borospincében találták meg holtan. A polgármester borkóstolóra ment, amikor baleset történhetett a mustgázzal teli pincében.Megkérdezték, miért, mire Nyakó azt mondta, mert hivatalos jelölt, leadta a szükséges ajánlásokat. Ketten érezték magukat alkalmasnak a polgármesterségre, egyikük elhunyt, ettől ő még alkalmasnak érzi magát, meg is kapta a kellő támogatást.
Szekó József pénteken hunyt el, helyette nem állíthat új jelöltet a Fidesz. Ha a szocialista jelölt visszalépett volna, időközi polgármester-választást írhattak volna ki.
Szekó öt éve csaknem 70 százalékkal nyert.
Még a DK-Jobbik-Momentum szerint vissza kellene lépnie
Közleményt adtak ki hétfőn a DK-Jobbik-Momentum mohácsi jelöltjei, amelyben részvétüket fejezték ki Szekó József halála kapcsán, valamint állást foglaltak arról, hogy a polgármesterválasztáson egyedüli jelöltként induló Csorbai Ferencnek szerintük vissza kellene lépnie.
"A DK-Jobbik-Momentum mohácsi jelöltjei megdöbbenten értesültek Szekó József polgármester úr tragikus haláláról és részvétüket fejezik ki hozzátartozóinak. Az előzetesen bejelentett hétvégi kampányeseményeinket kegyeleti okokból kifolyólag nem tartottuk meg. Bízunk benne, hogy egyedüli indulóként Csorbai Ferenc polgármesterjelölt úr a tisztesség jegyében és a demokratikus választások érdekében visszalép, hogy Mohács lakói időközi választás keretében dönthessenek az új polgármester személyéről", olvasható a Pécsi Újság által ismertetett közleményben.