"Eljött a várt pillanat! Kilépünk az ellenzéki összefogásból!" – írta Fodor Roland, a Jobbik győri elnöke Facebook-oldalán. A politikus közölte: kedden mind a négy jobbikos jelölt visszalépett mint egyéni választókerületi képviselőjelölt.
Zoom
"Az ellenzéki moslékszövetség elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is. Kilépésünk hónapok óta tervezett volt, nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz!" – áll a képviselő 24.hu által idézett bejegyzésében.
Fodor szerint egykor azért csatlakoztak az összefogáshoz, mert tervük szerint „így a nemzetellenes baloldali pártok nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben”.
"Ehhez pedig szükséges volt pár hónapig belemennünk – minden jóérzésű polgár döbbenetére – ebbe a proletár rémálomba. Értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben, sem országosan" – fogalmazott Fodor, aki szerint a botrányba keveredett Borkai Zsolt polgármestert leváltani Glázer Tímea ellenzéki jelöltre semmit nem javítana a város helyzetén.
Ízlelgessük:
Értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben, sem országosan.
Ennél keményebb véleményt már régen fogalmaztak meg jobbikosok a párttársaik 99%-áról és a teljes pártvezetésről...
Persze kíváncsiak lennénk, mi áll valójában a döntés és a látszólag kemény szavak hátterében, az indoklás ugyanis gyenge és hiteltelen, pont, mint Borkai meséje. A jobbikosok ráadásul Gyurcsány-Vadaiékkal feküdtek össze, ami ugyanúgy lemoshatatlan, mint a kokain.
Íme a teljes szöveg - hab a tortán, hogy a portálunk által többször idézett alapítónyilatkozat-részlettel támasztják alá a kilépést:
Frissítés: Jákobék kitartanak az elv- és fajtársak mellett:
Üzenet a győrieknek!
A Jobbik Magyarországért Mozgalom határozottan elítéli, hogy 4 tagja visszalépett a közös ellenzéki képviselőjelöltségtől Győrben. Az országos elnökség ma reggeli döntése alapján a győri alapszervezet működése felfüggesztésre került, a négy visszalépő képviselőjelölt összes párton belüli tisztségéből visszahívásra került, és etikai eljárás indult velük szemben.
Azokon a településeken, ahol a jobbikos tagság az ellenzéki együttműködésben való indulás mellett döntött, a Jobbik továbbra is tartja magát a megállapodásokhoz, így Győrben is arra kéri szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák az október 13-ai választáson.
Jobbik Magyarországért Mozgalom