A Magyar Hang információ szerint csütörtök óta válságtanácskozás van a Fidesz-kampánystábban, mert a vasárnapi önkormányzati választás előtti utolsó belső mérések azt jelzik, országos hatása van a Borkai-ügynek.
A győri polgármester botránya és az azt övező hallgatás a kormányközeli sajtóban elbizonytalanította a Fidesz szavazótáborát, és ennek komoly hatása lehet a választási részvételre is.
„Az utolsó mérések azt mutatják, a Borkai-ügy magával ránthat több erős jelöltet, köztük Tarlóst is” – fogalmazott a lap forrása, aki szerint a kampánystábban egyre erősebb az a vélekedés: be kell áldozni Győrt a többi győzelem érdekében.
Ezt erősíti az is, hogy Tarlós István nyíltan kritizálta győri kollégáját, védhetetlennek és vállalhatatlannak nevezve az ügyet. – Borkai alkalmatlanná vált – jelentette ki Tarlós, és ezt aligha tehette volna meg a központi Fidesz-stáb beleegyezése nélkül.
A Fidesz kampánystáb kapkodását jól jelzi, hogy előbb péntek délután az MTI-ben szokatlanul kemény szavak jelentek meg a Borkai-ügyről egy esemény bejelentése kapcsán (a héten szexuális és korrupciós botrányba keveredett győri polgármester péntek este hat órától rendkívüli sajtótájékoztatót tart Győrben, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban, írták), ám a rendkívüli sajtótájékoztatót egy óra múlva lemondták - írja a lap.