Minden magyar termék (benne a termőföld) elvesztése, a nemzeti termékek védelmének elvesztése, pénzügyi függetlenség elvesztése, kereskedelmi függetlenség elvesztése, vám elvesztése, az önálló adópolitika elvesztése, külügy és hadügy elvesztése, önálló jogalkotás elvesztése, közigazgatás elvesztése, belbiztonság elvesztése, igazságszolgáltatás elvesztése, Magyarország kinyitása minden idegen előtt és bezárása az Unión kívülre szakadt minden magyar előtt - ezt jelenti az Orbánék által is megszavazott szerződés.
Dr. Latorcai János és dr. Halász József személyében 2008. január 17-én két érdekes vendége volt a Magyar Sorskérdések címû, csütörtök esténként 19 órától az ÁrpádHír Világtelevízióban zajló vitamûsornak.
Patrubány Miklós, Rácz Sándor és Haeffler András vendégeikkel egy-egy órán keresztül feszegették azt, ami egy hónappal korábban, 2007. december 17-én a budapesti parlamentben történt, amikor 325 képviselő megszavazta a Magyarország jövőjét döntően befolyásoló lisszaboni szerződést, anélkül, hogy annak többszáz oldalas szövegét olvashatta volna.
A Magyarok Világszövetségének elnöke hazaárulásnak nevezte a lisszaboni szerződés olvasás nélküli ratifikálását: „December 17-e óta, amikor ilyen mértékûvé vált a hazaárulás, – hogy megszavazom az ország jövőjét döntő módon befolyásoló szerződést, olvasatlanul, – attól a perctől kezdve számomra a magyar országgyûlésben egyetlen képviselőcsoport maradt, amelynek legitimitása van, és amelynek erkölcsi alapja van ott még megjelenni és egyetlen fillért is elfogyasztani a magyar közpénzekből. És ez a tisztelt keresztény-demokrata frakció. Kérem, fogadják őszinte elismerésemet.”
Dr. Latorcai János, az Orbán kormány egykori minisztere, jelenleg a KDNP frakció tagja, azzal érdemelte ki a mûsor figyelmét, hogy ötödmagával volt bátorsága az országvesztéssel felérő eljárás elleni tiltakozás jeléül NEM-mel szavazni.
Az ex-miniszter látványosan védelmébe vette Orbán Viktort és párttársait: „Messzemenően és a legmesszebbmenően tiltakozom az ellen, hogy a jobboldal vezető erejének bármelyik tagját, egy ilyen adás keretében egy ilyen leegyszerûsítő, és megalázó jelzővel, mint hazaáruló bélyegezzünk meg.”
Szünet után, a mûsor második felének vendége, Dr. Halász József ismertette a lisszaboni szerződés részleteit, kiemelve, hogy mind a mai napig nincs meg a lisszaboni aláírással módosított EU szerződések szövege, hiszen Lisszabonban, és azóta is, csak a módosító indítványokat nyomtatták ki, több száz oldalon. Kifejtette, hogy a lisszaboni szerződés ratifikálása egyenértékû Magyarország elvesztésével. Kritikáját tizenkét pontban foglalta össze:
1. Minden magyar termék (benne a termőföld) elvesztése – EUM 26. cikk
2. A nemzeti termékek védelmének elvesztése – EUM 34., EUM 35., EUM 63., EUM 101. és EUM 107. cikk
3. Pénzügyi függetlenség elvesztése – EUM 282. és EUM 295. cikk
4. Kereskedelmi függetlenség elvesztése – EUM 106. és EUM 207. cikk
5. Vám elvesztése – EUM 28. cikk
6. Az önálló adópolitika elvesztése – EUM 110. cikk
7. Külügy és hadügy elvesztése – EUSZ 18. cikk
8. Önálló jogalkotás elvesztése – EUM 288. cikk
9. Közigazgatás elvesztése – EUM 7. cikk
10. Belbiztonság elvesztése – EUM 88. és EUM 89. cikk
11. Igazságszolgáltatás elvesztése – EUSZ 19. és EUM 86. cikk
12. Magyarország kinyitása minden idegen előtt és bezárása az Unión kívülre szakadt minden magyar előtt – EUM 49. cikk
A mûsorban többször elhangzott, hogy senki nem adott a parlamenti képviselőknek felhatalmazást az ország szuverenitásának ilyen mértékû csonkítására.
A lisszaboni dokumentumok az Európai Uniót eufemisztikusan a szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térségnek nevezik.
Ezzel szemben dr. Halász József következtetése, hogy az EU nem összehangol, hanem összemos, az európai nemzetek önállóságát teljes egészében elveszi.
Mi Európát akarjuk, de nem azzal a gyarmatbirodalmi fölépítéssel, amit az EU jelent – mondta a vendég.
(A teljes vita megtekinthető az ÁrpádHír Világtelevízió honlapján a 2008. január 17-i mûsorban.)
Kuruc.info - MVSZ Sajtószolgálat