Bezár!
2019. november 12., kedd, Levente, Tihamér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Zavargások voltak Bolíviában Morales lemondását követően22:17 A krokodil nem szereti, ha nyomják a szemét21:31 Bedobott néhány felest, hogy legyen mersze felhívni a rendőrséget - végül túl sok bátorságra tett szert21:20 "Nagyon szerettük egymást" - mondta lefejezett menyasszonyáról a Napóleon-szakértő21:16 Lengyel, magyar - két jó barát21:00 Egyetértett Putyin és Merkel az ukrajnai rendezés mikéntjében20:42 Dánia nem várja tárt karokkal a törökök által kitoloncolt dzsihadistákat20:16 Berlusconi inkább hallgatott a maffiáról19:27 Putyin: tovább lopnak a Vosztocsnij űrrepülőtéren18:52 Választási rejtély: román szavazatok ezreit zsebeli be rendszeresen az RMDSZ18:29 A Mirkóczki helyére ülő kádert sem hozza zavarba a valóság: "a Jobbik visszaküzdötte magát a legerősebb ellenzéki párt szerepkörébe"18:06 Isten éltessen, Lengyelország!17:28 Káposztáshordó volt a szavazóurna egy román településen16:41 Aszad nem hiszi, hogy a jenkik valóban végeztek az IÁ-vezérrel16:26 Képmutatásból jeles: a Jobbik beköltözik Gyurcsány házába, majd felháborodást színlel a többi lakó miatt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Nincs többsége Farkas Flórián Lungo Dromjának az ORÖ-ben

Reklám

Nem szerzett többséget a Lungo Drom az Országos Roma Önkormányzatban (ORÖ): a 47 tagú testületben 20 mandátumot szerzett, öt évvel ezelőtt 29 mandátuma volt.
A nemzetiségi választópolgárok vasárnap egyszerre választották meg települési, területi (megyei) és országos önkormányzataikat. A Nemzeti Választási Iroda hétfői adatai szerint az eredmények feldolgozottsága 98,13 százalék.
Az adatokból kitűnik: a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség listája 20, a Fiatal Romák Országos Szövetsége listája 18, a Roma Polgárjogi Mozgalom B.-A.-Z. megyei szervezete 5, a Phralipe Független Cigány Szervezet Országos Szervezete – Központi Szervezet listája 4 mandátumot szerzett. Ez azt jelenti, a Lungo Drom elveszítette többségét az országos önkormányzatban. Öt évvel ezelőtt a Lungo Dromnak 29, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma Roma Összefogás Pártnak 6, a Roma Polgárjogi Mozgalom B.-A.-Z. megyei szervezetének 6, a Roma Polgári Tömörülésnek szintén 6 mandátuma volt - közölte az MTI.
"Vereséggel felérő győzelem"
A Firosz, az RPM és a Phralipe megállapodást írt alá arról, hogy nem lép szövetségre a Lungo Drommal. Így ahhoz, hogy a Lungo Drom választási listáját vezető Farkas Flóriánt az ORÖ elnökévé válasszák, jelen állás szerint nincs meg a többség. Egyelőre Farkas Flórián szándékai sem világosak: a Fidesz parlamenti képviselőjének, ha nem változnak a jogszabályok, dönteni kell az Országgyűlés és az ORÖ között - írja a Népszava.
Az erőviszonyok alapján valószínűleg a Firosz adhatja majd az ORÖ elnökét. Farkas Lászlót, a Firosz vezetőjét ugyanakkor most vasárnap megválasztották Tiszabura polgármesterének. A lapnak elmondta, amennyiben ő kerül az ORÖ élére, akkor társadalmi megbízásként tölti majd be a polgármesteri tisztséget – így nincs szó összeférhetetlenségről. A Firosz részéről Agócs Jánosnak is vannak elnöki ambíciói (ő vállalkozóként anyagilag támogatta a szervezet kampányát).
Az elnöki tisztségről a Firosz napokon belül megkezdi a tárgyalásokat a másik két szervezet, az RPM és a Phralipe képviselőivel – közölte Farkas László.
A Népszava felvetette a lehetőséget, hogy többsége megteremtése érdekében a Lungo Drom megpróbálhat átcsábítani magához négy képviselőt. Farkas László biztos abban, hogy kísérletet tesznek rá. Arra a kérdésre, hogy sikerülhet-e, közölte: „na, ezt nem tudom”. Elmondása szerint mindenkinek egyéni lelkiismerete és felelőssége van, de – tette hozzá – „láttunk már karón varjút. Minden elképzelhető, és mindennek az ellenkezője is”.
Farkas László ezzel együtt bízik abban, hogy a három szervezet képviselői között nem lesz olyan, aki hajlandó lepaktálni a Lungo Drommal.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready