Bezár!
2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:25 Trump nem jutott dűlőre a demokratákkal, rendeletben próbál munkanélküli segélyt adni06:56 Összetört a gigászi Milne23:01 Fehéroroszország: a választásra jogosultak harmada már előzetesen voksolt, "véletlenül" őrizetbe vettek két ellenzéki kampánystábtagot22:48 Napi devianciapropaganda: Józsefváros a legújabb Zugló22:33 "Akasszátok fel őket!" - ez a tüntető tömeg kedvenc jelszava az "ítélet napján" Bejrútban22:19 Jeruzsálemben tömegtüntetésen követelik Binjámin Netanjáhu és kormánya távozását21:57 Momentum-DK-viszály: manipulált hangfelvétellel, fizetett hirdetésben sározással folytatódott a gödi történet21:25 Ronaldinhóék újabb 200 ezer dollár kifizetése után szabadulhattak a paraguayi luxushotelből21:01 Tizenegyen meghaltak egy lakástűzben a csehországi Bohumínban - állítólag egy lakó felgyújtotta a saját ajtaját20:46 A magyarországi négerek is rájöttek, milyen nehéz a sorsuk20:10 MACS-vezető: a vértranszfúzió a legnagyobb doppingmumus19:33 Megnőtt az illegálisan Csehországban tartózkodók száma - ukránok, moldovaiak, vietnámiak19:09 Újabb gyilkosság történt Érden18:45 Halálos baleset történt a sajóivánkai vasúti átjáróban18:22 Törökországból egészen Lengyelországig jutott kamionnal egy 34 egyedes sáskarakomány
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Bekészített szavazólapok a polgármester irodájában - ezért ért véget két órával később a választás Alsószentmártonban

Reklám

Pálinkát és pénzt osztogattak a választóknak a Baranya megyei, 1200 lelkes, szinte kizárólag cigányok által lakott Alsószentmártonban, hogy Budai László független jelöltre szavazzanak. Történt mindez egy bolt előtt, alig 200 méterre a szavazóhelyiségtől - írja a Privátkopó. Egy, a lap birtokába került videofelvétel tanúsága szerint Budai nevetve kijelentette: „Addig leszek polgármester, amíg én akarok! Akár 30 évig is!”
Zoom
Budai László
Vasárnap este, a szavazóhelyiségek 19 órai zárását követően jelentette be a Nemzeti Választási Iroda elnöke, hogy „Alsószentmártonban még legalább 2 órán át szavaznak”. A csúszás okáról nem adott tájékoztatást Pálffy Ilona, mindenki csak találgatott, mi történhetett a községben. A Privatkopo.hu a következőket tudta meg a szokatlan esemény hátteréről.
10 ezer és 20 ezer forint közötti összegeket (attól függően, hogy mennyire népes a szavazó családja), valamint pálinkát - összesen legalább 30-40 litert - kaptak azok az alsószentmártoni választópolgárok, akik vállalták, hogy Budai László független polgármester-jelöltre szavaznak. A „motiválásra” mintegy 200 méterre a szavazóhelyiségtől, egy bolt előtt került sor.
És ez még nem minden. A település egyik részén helyi lakosok széttépett, lebélyegzett, „beikszelt” szavazólapokat találtak, amit jeleztek a rendőrségnek. Az egyenruhások a polgármester irodájában további - két nejlonszatyorban tárolt - szavazólapokra bukkantak. A Privatkopo.hu értesülése szerint ezek egyrészt olyan, az urnából kivett, pecséttel ellátott, fehér színű önkormányzati szavazólapok voltak, amelyeken Budai László ellenfelére adták voksukat a választók, másrészt olyan zöld színű, nemzetiségi szavazólapok, amelyek ugyancsak le voltak bélyegezve, viszont azokon kizárólag Budai körébe tartozó, általa favorizált jelöltek neve mellett elhelyezett X jelek voltak láthatók - azaz: előre „bekészítették” felhasználásra a dokumentumokat.
Zoom
A rendőrök lefoglalták a helyszíneken talált bizonyítékokat, és nyomozást indítottak az ügyben.
Zoom
Budai László végül minimális - huszonkilenc - szavazatkülönbséggel kaparintotta meg ismét a polgármesteri széket...
Zoom
Alsószentmártont 2014 óta vezeti polgármesterként a független Budai László, akit néhány hónapja - hűtlen kezelésért -, első fokon 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság. A férfinak „fut” egy másik büntetőügye is: csoportosan elkövetett garázdasággal vádolja az ügyészség. 2 éve - a társaival - a szomszédos Drávapiski polgármesterét úgy összeverték egy üzleti vita miatt, hogy Mali Zoltánt mentőhelikopter szállította kórházba. (Részletek itt és itt.)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready