Az Országos Központi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport (mert ilyen is van ám) programjáról a rendőrség honlapja közölte az alábbi beszámolót.
Dr. habil Orsós Anna, a Pécsi Tudományegyetem Romológia és Nevelésszociológia Tanszékének vezetője tartott előadást az egyenruhásoknak.
Zoom
Az Országos Központi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport által meghatározottak szerint, a Tolna Megyei Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport éves munkatervének megfelelően 2019. október 17-én a Dombóvári Rendőrkapitányságon szerveztek érzékenyítő tréninget. A megjelenteket Végh Lajos rendőr ezredes, kapitányságvezető és dr. Biró Attila rendőr alezredes, a munkacsoport vezetője – a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője – köszöntötte.
Az egyenruhásoknak dr. habil Orsós Anna, a Pécsi Tudományegyetem Romológia és Nevelésszociológia Tanszékének vezetője tartott előadást a cigányság eredetéről, történetéről és szokásairól.
Zoom

Zoom
A délelőtt folyamán megtartott értekezleten a rendőrök kérdezhettek is a tanszékvezető asszonytól, aki a témában megtartott színes előadásán túl az egyenruhások felvetéseire is válaszolt.