Sok rendőr, kevés résztvevő - írta az Index a Jobbik rendezvényéről annak végén. Becslésük szerint "alig 200 fő jöhetett össze a Corvin közben" - korábban a Mi Hazánk résztvevőit 3-400-ra tették ugyanők.
Nemzeti radikálisok egy kis csoportja zavarta meg a komcsibérencek "ünnepségét", de komoly rendőri jelenlét volt, így erőszak nélkül kiszorították őket a térről. Sneider szerint természetesen "a Fidesz bérelt emberei" voltak az őket lehazaárulózók.
Még a végén kiderül, hogy az MSZP-DK-nak semmi köze a komcsikhoz
Sneider Tamás, a Jobbik elnöke azt mondta, "most újra egy bolsevik típusú rendszer irányítja az országot, ez ellen akar fellépni a Jobbik". A Fidesz bújtatta és soraiba ültette a régi kommunistákat, állította a pártelnök, és hozzátette:
Orbán Viktor pártjában több egykori kommunista van, mint ad abszurdum az MSZP-ben és a DK-ban.
Zoom
Fotók: Ajpek Orsi / Index
WC-papírral vették célba Jákobot
Valaki a tömegből WC-papírt dobott az épp beszédet mondó Jakab Péter felé. Egy kapucnis férfit ezután kivezettek a tömegből.
Zoom
Zoom
Lehazaárulózták a hazaárulókat
15-20 tüntető megzavarta a Jobbik rendezvényét, azt skandálták a jobbikosoknak, hogy "hazaárulók, hazaárulók!". A rendőrök kiterelték őket.
"Ezeket a gazembereket véditek?"
Ezt kérdezte elcsukló hangon Pongrátz András a rendőröktől, akik nem engedték be a Jobbik rendezvényére. Vélhetően szóban is el akarta mondani nekik a közleményben hozzájuk intézett felszólítását. Nem tehette meg...
Frissítés: Jakab még Sneidernél is jobban el volt szállva
Az MTI tudósítása szerint azt mondta, hogy
  • a beszédén jelen lévő jobbikosok "a XXI. század szabadságharcosai",
  • a (DK-MSZP-Momentum-stb.-szövetséges) Jobbik "a nemzet lelkiereje",
  • és az utolsó a legjobb: a Jobbik "a kormányváltás élére álló, nemzetegyesítő erő"...