2020. szeptember 22., kedd, Móric napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:34 Szarvasbőgés a barcsi erdészetben16:26 Szijjártó szerint egyetértés volt Strassburgban arról, hogy rendezni kell a nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdését Kárpátalján16:03 Megkérdőjelezték a faji sokszínűség egyik elméletét15:21 Már a gyümölcslével nyakon öntött zsidós poénokat is levadássza az érinthetetlenek legújabb számítógépes projektje14:54 Tucatnyi tűzoltót kötött le egy korlátok közé szorult észlény a Boráros téren14:31 Müller Cecília: különösen javasolt odafigyelni a D-vitamin-bevitelre14:16 Hitler kedvenc szobrászának egy elveszett művét találták meg Berlinben - egy cigányt ábrázol13:54 Finn demokrácia: a rasszistákat nem illeti meg a véleménynyilvánítás szabadsága13:34 Aláírták a szerződést az észak-erdélyi autópálya újabb 31 kilométeres szakaszának tervezésére és építésére13:07 Potenciális terrorista került átadási letartóztatásba Budapesten12:58 Minden vádlottat bűnösnek találtak a sószórási kartell ügyében12:48 Operatív törzs: a külföldről érkezőkre tíznapos karantén vár12:38 Egyre biztosabb, hogy Mel Gibson folytatja a Passiót12:31 Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év után megy végre fegyházba12:17 Próbára bocsátották a lovasíjászt, aki megsebesített egy nézőt Esztergomban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Ungár Péter is elment tüntetni Borkai ellen - őt elvtársainál is jobban felkavarhatta a heteró aktus látványa

Reklám

Csütörtökön délután 3-kor elkezdődött a győri közgyűlés alakuló ülése. A botrányba keveredett, majd a Fideszből kilépett, és később a posztjáról is pénteki határidővel lemondott polgármestert, Borkai Zsoltot megtapsolták a terembe érkezéskor a képviselők.
Közben az épületben a terem ajtaját kintről körülbelül 50 tüntető nyomja, üti, dörömbölnek, sípolnak, a biztonsági őrök pedig igyekeznek belülről kifelé támasztani az ajtót. A városháza ajtajára óvszereket akasztottak a demonstrálók - írja az Index.
Borkai Zsolt beszéddel nyitotta meg az ülést, de abból nem lehetett hallani semmit a teremben a zaj miatt.
Közben az elvileg nyílt ülésre a tüntetők miatt nem lehetett bejutni, Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselőt a képviselői igazolvánnyal sem engedték be a biztonsági őrök.
Az eskütétel után egyenként aláírták a képviselők az eskünyilatkozatokat, majd alpolgármestereket választanak Borkai javaslata alapján. Ekkorra már kicsit csendesedett a folyosói zaj, de azért még jócskán beszűrődött a kiabálás, dörömbölés.
Borkai Zsolt pénteki határidővel jelentette be lemondását. Ez azt jelenti, hogy most megalakul a közgyűlés Borkai vezetésével, majd ő lemond, és nélküle, valószínűleg az alpolgármesterek vezetésével működik a városháza az időközi polgármesterválasztásig. A választás a kitűzés után 70-90 nappal, azaz január-február tájékán lehet.
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready