2019. november 21., csütörtök, Olivér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:41 A Borkai-videók miatt előállított focista szerint nincs szó zsarolásról, az is mellékes, hogy korábban a DK jelöltje volt22:27 Putyin: az emberiség ismét a barlangban találhatja magát22:15 Jakab Péter végre rájött, hogyan lehetne tovább fokozni: beült Orbán székébe, mint egy tel-avivi kisóvodás21:45 Tusk a néppárt új elnöke - kizárást ígért a "populistáknak", Orbánra is célozgatva21:35 András herceg ott se volt, mégis visszavonul az Epstein-botrány után20:50 Orbánnak sikerült odáig süllyednie, hogy egy ultracionista rabbi nevezte bátornak és becsületesnek20:26 Megint új választás jöhet Izraelben20:07 Orosz kémbotrány okoz fejfájást Belgrádnak19:27 Putyin már azt pedzegeti, lehet, hogy néhány kelet-európai ország ki akar majd lépni az EU-ból18:22 Alacsonyan repülnek a klisébombák? - Gondolatok a Midway című filmről17:44 Négy cigány akart "megbokszolni" egy rendőrt, az ügyészség elrettentő büntetést javasol: próbára bocsátás!17:28 A Mi Hazánk feljelenti a Zsindexet - Toroczkai: mindig a trianoni tragédián gúnyolódnak17:08 Az SZDSZ-es Gothár Péter a Katona József Színház zaklatója15:53 Az iráni elnök szerint gátat szabtak az üzemanyagár-emelés miatti tiltakozáshullámnak15:24 Rendőrőrs lesz Hitler szülőházából - remélhetőleg áthatja majd a hely szelleme az egyenruhásokat
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Közlekedési káosz kísérte Erdogan látogatását

Reklám

/Bővített hír/
A török elnök látogatása miatt az embereket leszállították a villamosról, nem mehetnek be a házakba, a Margit hídon tömegek gyalogolnak. Sokan ragadtak a munkahelyükön, a gyerekekért sem jutnak el a szülők az óvodába és az iskolába. Az Andrássy út hermetikusan le van zárva, van, aki a Batthyány téri aluljáróban ragadt - írja a HVG.
Az esti csúcsforgalomban indult Gül Baba türbéjéhez Recep Tayyip Erdogan, ezzel gyakorlatilag megbénította Budapest közlekedését. A helyzetet nehezíti, hogy este ért véget több tüntetés is a fővárosban. 
 „Teljes a káosz a Jászai Mari téren, villamosok nem mennek át a hídon, emberek és autók egymás hegyén hátán. Mindenki gyalogol át a hídon, tiszta népvándorlás" - jelentette a zsidó lap tudósítója a Margit hídról. A Nyugati pályaudvarnál már feltorlódtak a villamosok.
Zoom
Fotó: HVG
A budai hídfőnél található Átrium előtt rendőrsorfal áll, senkit nem engednek át a túloldalra, az emberek egyre idegesebbek, mert nem tudnak hazajutni.
A tömegközlekedés helyzete sem jobb, a BKK-Budapesti Közlekedési Központ pár perccel este hét előtt Facebook-oldalán azt közölte, hogy az M2-es metró újra megáll a Batthyány téren és a H5-ös HÉV is újra közlekedik a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér között. A kisföldalatti továbbra sem jár, tudósítóink jelentése szerint pedig az Oktogon, a Jászai Mari tér, a Nyugati pályaudvar és az Andrássy út környéke továbbra is kaotikus.
Az Oktogonnál a teljes zárást este hét után oldották fel.
A 444.hu szerint a Margit hídnál a rendőrök a közeledő 4-6-os villamos utasait leszállították, a jármű továbbment, az emberek pedig ott állnak az út szélén, mert nem engedik át őket Erdogan érkezése miatt. Ő arról számolt be, a tömegek a látszattal ellentétben nem tüntetők, csak emberek, akik szeretnének hazamenni, de már elég idegesek.
Zoom
Fotó: HVG
A Batthyány téren az alujáróból egész egyszerűen nem engedik fel a felszínre az embereket, és fogalmuk sincs, mikor mehetnek ki. A Nyugati pályaudvarnál leszállították az embereket a metróról.
A BKK szerint az M3-as metró egy ideig nem közlekedett a Nagyvárad tér és a Lehel tér között, helyette a meghosszabbított útvonalon közlekedő M3-as metrópótló autóbusszal lehet utazni hatósági intézkedés miatt.
Zoom
Fotó: HVG
Az Index szerint gyalogosan sem könnyű közlekedni, mert a rendőrök körbezárták a közlekedőket. Az emberek egy része ugyanakkor letépte a rendőrségi szalagokat, mondván takarodjon Erdogan. A villamos csak a Jászai Mari tér és az Oktogon között közlekedik, hiszen az utóbbi helyen pedig az Andrássy út hermetikus lezárása miatt nem tud továbbhaladni.
 
 
A Margit híd budai hídfőjénél nagyjából 1500 ember esett fogságba, a Bem mozi előtt már üvöltözés is kialakult a rendőrök és az emberek között.
Legtöbben azon háborognak, hogy nem tudják elhozni a gyereküket az óvodából, iskolából. A híd két oldalán az emberek tapsolással tüntetnek.
Zoom
Margit híd (fotó: Juhász István)
A hvg.hu tudósítójának rendőrök azt mondták az Andrássy útnál, hogy akár egy óra is lehet a lezárás.
Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és utasította a BKK és a BKV vezetőit, hogy a jövőben csak az ő engedélyével folytassanak egyeztetéseket a rendőrséggel diplomáciai események előtt.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready