Bezár!
2020. május 27., szerda, Hella, Gyula, Szörényke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:35 Az Egyesült Államok több tagállamában emelkedett a fertőzöttek száma22:12 Cseh statisztikai hivatal: a járvány áldozatai kétharmadának halálát nem a Covid-19 okozta21:54 LMP (!): a kormány határozottan álljon ki a külhoni magyarok védelme érdekében!21:48 Szijjártó: "Szlovákia" oda-vissza átengedi területén a magyarokat és a cseheket21:37 Cigány jókívánság a megemlékezőknek: ahány mécsest meggyújtotok, a családotokra gyújtsátok!21:07 Az igazságos Trianon - avagy a zsidó, aki szorgalmasan gondoskodik arról, hogy ne feledjük, mennyire nem éreznek sorsközösséget velünk20:38 Az olaszországi tartományok egynegyedében egyetlen új fertőzöttet sem diagnosztizáltak20:16 Francia kutatók szerint a kevésbé fertőzötteknél is kialakul immunitás19:38 Itt tartunk az őszödi beszéd után 14 évvel19:20 Februárban rúgták ki a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalból a jogászból lett szegedi "postarablót"19:01 A beszéd - Apponyi a magyar ügy védelmében - történelmi dráma a Duna TV-n június 4-én18:51 A Borussia Mönchengladbach sportszerű szurkolótábora18:22 Moszkva lopakodó hadászati bombázó fejlesztésébe kezdett18:05 A "kölcsönös tisztelet": Szijjártó látogatása napján alázták meg újra az erdélyi magyarságot Bukarestben17:45 Akik eddig a világleállítás környezettisztító hatásának örvendeztek, most ismerkedhetnek a koronás szemeteléssel
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Közlekedési káosz kísérte Erdogan látogatását

Reklám

/Bővített hír/
A török elnök látogatása miatt az embereket leszállították a villamosról, nem mehetnek be a házakba, a Margit hídon tömegek gyalogolnak. Sokan ragadtak a munkahelyükön, a gyerekekért sem jutnak el a szülők az óvodába és az iskolába. Az Andrássy út hermetikusan le van zárva, van, aki a Batthyány téri aluljáróban ragadt - írja a HVG.
Az esti csúcsforgalomban indult Gül Baba türbéjéhez Recep Tayyip Erdogan, ezzel gyakorlatilag megbénította Budapest közlekedését. A helyzetet nehezíti, hogy este ért véget több tüntetés is a fővárosban. 
 „Teljes a káosz a Jászai Mari téren, villamosok nem mennek át a hídon, emberek és autók egymás hegyén hátán. Mindenki gyalogol át a hídon, tiszta népvándorlás" - jelentette a zsidó lap tudósítója a Margit hídról. A Nyugati pályaudvarnál már feltorlódtak a villamosok.
Zoom
Fotó: HVG
A budai hídfőnél található Átrium előtt rendőrsorfal áll, senkit nem engednek át a túloldalra, az emberek egyre idegesebbek, mert nem tudnak hazajutni.
A tömegközlekedés helyzete sem jobb, a BKK-Budapesti Közlekedési Központ pár perccel este hét előtt Facebook-oldalán azt közölte, hogy az M2-es metró újra megáll a Batthyány téren és a H5-ös HÉV is újra közlekedik a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér között. A kisföldalatti továbbra sem jár, tudósítóink jelentése szerint pedig az Oktogon, a Jászai Mari tér, a Nyugati pályaudvar és az Andrássy út környéke továbbra is kaotikus.
Az Oktogonnál a teljes zárást este hét után oldották fel.
A 444.hu szerint a Margit hídnál a rendőrök a közeledő 4-6-os villamos utasait leszállították, a jármű továbbment, az emberek pedig ott állnak az út szélén, mert nem engedik át őket Erdogan érkezése miatt. Ő arról számolt be, a tömegek a látszattal ellentétben nem tüntetők, csak emberek, akik szeretnének hazamenni, de már elég idegesek.
Zoom
Fotó: HVG
A Batthyány téren az alujáróból egész egyszerűen nem engedik fel a felszínre az embereket, és fogalmuk sincs, mikor mehetnek ki. A Nyugati pályaudvarnál leszállították az embereket a metróról.
A BKK szerint az M3-as metró egy ideig nem közlekedett a Nagyvárad tér és a Lehel tér között, helyette a meghosszabbított útvonalon közlekedő M3-as metrópótló autóbusszal lehet utazni hatósági intézkedés miatt.
Zoom
Fotó: HVG
Az Index szerint gyalogosan sem könnyű közlekedni, mert a rendőrök körbezárták a közlekedőket. Az emberek egy része ugyanakkor letépte a rendőrségi szalagokat, mondván takarodjon Erdogan. A villamos csak a Jászai Mari tér és az Oktogon között közlekedik, hiszen az utóbbi helyen pedig az Andrássy út hermetikus lezárása miatt nem tud továbbhaladni.
 
 
A Margit híd budai hídfőjénél nagyjából 1500 ember esett fogságba, a Bem mozi előtt már üvöltözés is kialakult a rendőrök és az emberek között.
Legtöbben azon háborognak, hogy nem tudják elhozni a gyereküket az óvodából, iskolából. A híd két oldalán az emberek tapsolással tüntetnek.
Zoom
Margit híd (fotó: Juhász István)
A hvg.hu tudósítójának rendőrök azt mondták az Andrássy útnál, hogy akár egy óra is lehet a lezárás.
Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és utasította a BKK és a BKV vezetőit, hogy a jövőben csak az ő engedélyével folytassanak egyeztetéseket a rendőrséggel diplomáciai események előtt.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready