Géber József néprajzkutatót és erdőgazdálkodót jelöli Győr polgármesterének a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be a párt elnöke sajtótájékoztatón kedden a megyeszékhelyen.
Zoom
Géber József néprajzkutató, a Mi Hazánk Mozgalom győri polgármesterjelöltje és Toroczkai László, a párt elnöke a győri városháza előtt tartott sajtótájékoztatójukon (fotó: MTI/Krizsán Csaba)
Toroczkai László elmondta, hogy Győr az idei önkormányzati választások során a botrányok, a korrupció és a politikai zsarolások szimbólumává vált, amely az egész országban rányomta a bélyegét a választásra.
A Mi Hazánk Mozgalom tavaly hirdette meg a harmadik utat, amelynek lényege, hogy „se Gyurcsány, se Orbán”, és ez Győrben vált igazán szükségessé, ahol egy tisztességes és rendpárti polgármester kell a város élére – fogalmazott.
Hozzátette: ez nem lehet a balliberális tömb által támogatott jelölt, mert a korrupciós és magánéleti botrányokkal tarkított Fideszt nem válthatja le egy korrupciós ügyekkel, magánéleti botrányokkal és politikai zsarolással felcímkézett balliberális tábor.
Az az oldal semmivel sem jobb, mint a Fidesz, ezt lehet látni Budapesten, amely vörös rongyokba öltözhetett a választás után, ahol azonnal elkezdték a közpénz fosztogatását, a kassza kiürítését, az osztogatást – mondta a pártelnök.
„Nem szeretnénk, ha hasonló történne Győrben, mint Budapesten” – szögezte le.
A harmadik út a rendről és a tisztességről szól, amelyre Győrben óriási szükség van, és erre Géber József garancia lehet – fejtette ki.
Toroczkai László az ötvenéves Géber Józsefről azt mondta, hogy háromgyermekes családapaként egész élete garancia lehet arra, hogy Győrben is tisztességes polgármestert válasszanak.
Géber József azt mondta, hogy adventben várunk a fény megszületésére, de Győr egy megújulást is vár, amelyhez szeretne polgármesterjelöltként, később pedig polgármesterként hozzájárulni.
Elmondta, hogy megválasztása esetén kivezetné a várost abból a mocsárból, amelybe az elmúlt években került.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Géber József jelölti programját később ismertetik.
(MTI)