"Az Iman Sec. Kft. roma nemzetisége miatt nem engedte be Kiss Máriót az udvar területére" - üvölti világba keserű fájdalmát a HVG, majd így folytatja:
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) megbüntette azt a biztonsági szolgálatot ellátó céget, amely 2018 októberében megtagadta belépést egy 12 fős roma delegációtól a budapesti Gozsdu udvarba - írta közleményében az aHang.
Tavaly októberben Kiss Márió egy nyíregyházi közösségszervező konferencia után Budapesten járt román és szlovák társaival, amikor egy biztonsági őr megállította és felszólította őket, hogy hagyják el a területet. Azóta két eljárás is indult, az elsőt az EBH megszüntette, mert az egyetlen fellelhető cég jogilag nem volt felelősségre vonható. Júniusban egy újabb panasszal kérte Kiss Márió, hogy vonja eljárás alá az EBH a Gozsdu udvarnál lévő társasházakat üzemeltető céget és egy biztonsági céget is.
A meghallgatások során kiderült, hogy a bejáratok őrzését az Iman Sec. Kft. végzi.
A második eljárás 2019 júliusában indult, a szeptemberi meghallgatást követően a cég nem kommunikált érdemben többé, így a hatóság december 7-én jogerősen megállapította, hogy az Iman Security Kft. Kiss Márióval szemben roma nemzetiséghez tartozásával és bőrszínével összefüggésben megsértette az egyenlő bánásmód követelményét és köteles fél millió forint bírságot fizetni - zárul a koprodukciós ajvék.
Zoom
Szegény Kiss Máriót nem engedik be sehova
Egyébként ugyanez a  cigány volt az, akit 2018 januárjában - saját állatása szerint - nem engedtek be a fővárosban egy Kis Grófo-koncertre. Azután az eset után a tapasztalati tudásukat egyébként megfelelően használó biztonsági őröket érzékenyítő tréningre küldte az Egyenlő Bánásmód Hatóság.
Na már most Mária... bocsánat, Márió vagy a világ legszerencsétlenebb embere, vagy ő az a kis buzi, akit a játszótéren a nagyok odaküldenek egy pofonért a rivális társasághoz, hogy legyen ok a verekedésre...
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: