Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael új magyarországi nagykövete részvételével a "vészkorszak áldozataira" emlékeztek hétfőn Budapesten, a Cipők a Duna-parton elnevezésű holokauszt-emlékműnél - örvendeztetett meg a hírrel az MTI.
Zoom
Kulcsár Gergely most még nem volt jelen, de reméljük, a következő alkalomra (pl. holnap...) összeszedi magát (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Az izraeli diplomata első magyarországi nyilvános szerepléseként a hazai zsidó felekezetek képviselőivel és meghívott vendégeivel közösen fejezte ki tiszteletét az ún. holokauszt magyarországi áldozatai előtt.
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) képviseletében Radnóti Zoltán, a dél-budai Bét Sálom zsinagóga főrabbija mondott imát az áldozatokért, majd Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője, az óbudai zsinagóga rabbija vezetésével mondták el a kaddist a jelenlévők.
A gyertyagyújtás után a résztvevők egyperces néma csönddel adóztak az áldozatok emléke előtt. Az eseményen mások mellett részt vett Németország, Svédország, Ausztria és Hollandia magyarországi nagykövete is.