2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:02 Mirkóczki "amit 2010 előtt mondtunk, nem volt igaz" Ádám is elhagyja a süllyedő hajót - de nem azért...16:47 Most épp az ún. Szlovákiával dúl a szerelem, még az is kiderült, hogy Pozsonynak szívügye a felvidéki magyarság16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van12:45 15 évesen már el volt tiltva a vezetéstől, de hajtotta a vére a "fiút"...
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Hatalmas lángokkal égett több lakóépület Óbudán

Reklám

Hatalmas lángokkal ég három épület Budapesten, a Kunigunda útján.
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a HVG-t arról tájékoztatta, hogy az épületek felett egy magas feszültségű vezeték húzódott, ez leszakadt, ezért még mindig nem tudták eloltani a tüzet. A lángokat már körülhatárolták, de az oltáshoz használt víz miatt áramütés fenyeget.
Zoom
A hvg.hu egyik olvasója szerint a távfűtőművek kapott lángra, úgy tudja, gázrobbanás történt, a katasztrófavédelem ezt nem erősítette meg. Más lapok arról számolnak be, hogy a környéken élők robbanásokat hallottak, és átmenetileg áram sem volt.
A lap úgy tudja, a tűzben senki sem sérült meg.
A Bécsi úti felüljáróról elterelték a forgalmat, a lángok messziről látszanak.
Frissítés: Egy ember áramütést szenvedett
Az előzetes értesülésekkel szemben nem három, hanem öt lakóépület tetőszerkezete gyulladt ki Óbudán, a Kunigunda útján, a Dinamó utca sarkához közel – erősítette meg az Index olvasóinak észrevételét a Katasztrófavédelem. A tűzoltóság nagy létszámban vonult ki, és másfél óra elteltével már sikerült megfékezniük a tüzet, amely ezután már nem terjedhet tovább.
A helyszínen a tűz következményeként megolvadt és leszakadt egy nagyfeszültségű távvezeték, ami eleinte jelentősen megnehezítette és veszélyessé tette az oltást, mivel a vezetéket akkor még nem áramtalanították, ami a rengeteg vízzel járó oltásnál komoly kockázatot jelent.
Az esetben egy ember megsérült: áramütést szenvedett. Őt átadták a mentőknek – mondta el az Indexnek a Katasztrófavédelem szóvivője. A tűzben több gázpalack is felrobbant, de ez már a kialakuló lángok következménye volt, nem ez okozta a tüzet. Hogy azért mi a felelős, azt még vizsgálják a tűzoltók.
Zoom
A Katasztrófavédelem szóvivője az oltás kezdete után elmondta: időközben megtörtént a vezeték áramtalanítása, ami nagy mértékben segíti az oltást.
Az Index olvasóinak beszámolói szerint egy nagy robbanás hallatszott, és az áram is elment néhány percre több kerületben, a helyszíntől messzebb is, a 2., 4., 13., 1. és 15. kerületben is. Többen számoltak be arról, hogy a robbanás a Budai Fűtőerőműnél történt, de a Katasztrófavédelem közölte: semmilyen ipari létesítményt nem érintett a tűzvész, és nem terjedt át a tűz az erőműhöz.
Zoom
A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak – közölte a Katasztrófavédelem. Azt is elmondták: a három épületben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon, de egyiküknek sem esett baja, az áramütést szenvedett sérült feltehetően járókelő volt.
A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből, ezeket lehűtik.
2. frissítés: Az egyik ház kályhacsöve robbanhatott le
A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincsen veszélyben - hangsúlyozta a helyettes szóvivő, aki a korábbi információkat pontosítva közölte, hogy nem három, hanem öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan.
Az egyikben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a munkát.
A HVG munkatársának a helyiek azt mondták, hogy valószínűleg az egyik ház kályhacsöve robbanhatott le, ez okozta a tüzet, ami aztán a kátrányos tetőszerkezeten nagyon gyorsan továbbterjedt.
Az összes épület lakhatatlanná vált. A BKV melegedőbuszt küldött a helyszínre, a fedél nélkül maradt lakók itt tudják magukat meghúzni.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy az esettel összefüggésben idegenkezűség gyanúja eddig nem merült fel.
(HVG - Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready