2020. január 19., vasárnap, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:50 Dörner György és Koltai Róbert kapja idén a Madách-díjat13:27 Nyolc ember halt meg egy csehországi betegotthonban13:17 Hazaszállították az Iránban lelőtt utasszállító ukrán áldozatainak maradványait12:49 BZSH-elnök: a budapesti zsidóság örök hálával tartozik a felszabadító szovjet katonáknak - kormányzati támogatással12:18 A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek11:18 Az apostolok cselekedetei vannak a ma kezdődő ökumenikus imahét központjában11:04 Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! - 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése10:45 Nyíregyházi rasszizmus: túl gyorsan kapnak bérlakásokat a cigányok, és nem is magyar családok mellett10:27 Trump-ügyvédek: az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő jogát sérti az impeachment10:09 Hattagú családot mészároltak le Afganisztánban09:48 Kétszázezer öncélú, hedonista és extravagáns párttagot büntettek meg Kínában09:25 Albin Kurti kapta a kormányalakítási megbízást a koszovói elnöktől09:02 Miskolci orvosigazgató: hazugság a cigánysterilizáció, a magyar nőnek sem vették ki mindkét petevezetékét08:59 Pöcegödör lett a kínai elnökből - a Facebook szerint ez csak műszaki hiba08:43 Gaudiék bepereltek egy magyargyalázó szennyportált
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Hatalmas lángokkal égett több lakóépület Óbudán

Reklám

Hatalmas lángokkal ég három épület Budapesten, a Kunigunda útján.
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a HVG-t arról tájékoztatta, hogy az épületek felett egy magas feszültségű vezeték húzódott, ez leszakadt, ezért még mindig nem tudták eloltani a tüzet. A lángokat már körülhatárolták, de az oltáshoz használt víz miatt áramütés fenyeget.
Zoom
A hvg.hu egyik olvasója szerint a távfűtőművek kapott lángra, úgy tudja, gázrobbanás történt, a katasztrófavédelem ezt nem erősítette meg. Más lapok arról számolnak be, hogy a környéken élők robbanásokat hallottak, és átmenetileg áram sem volt.
A lap úgy tudja, a tűzben senki sem sérült meg.
A Bécsi úti felüljáróról elterelték a forgalmat, a lángok messziről látszanak.
Frissítés: Egy ember áramütést szenvedett
Az előzetes értesülésekkel szemben nem három, hanem öt lakóépület tetőszerkezete gyulladt ki Óbudán, a Kunigunda útján, a Dinamó utca sarkához közel – erősítette meg az Index olvasóinak észrevételét a Katasztrófavédelem. A tűzoltóság nagy létszámban vonult ki, és másfél óra elteltével már sikerült megfékezniük a tüzet, amely ezután már nem terjedhet tovább.
A helyszínen a tűz következményeként megolvadt és leszakadt egy nagyfeszültségű távvezeték, ami eleinte jelentősen megnehezítette és veszélyessé tette az oltást, mivel a vezetéket akkor még nem áramtalanították, ami a rengeteg vízzel járó oltásnál komoly kockázatot jelent.
Az esetben egy ember megsérült: áramütést szenvedett. Őt átadták a mentőknek – mondta el az Indexnek a Katasztrófavédelem szóvivője. A tűzben több gázpalack is felrobbant, de ez már a kialakuló lángok következménye volt, nem ez okozta a tüzet. Hogy azért mi a felelős, azt még vizsgálják a tűzoltók.
Zoom
A Katasztrófavédelem szóvivője az oltás kezdete után elmondta: időközben megtörtént a vezeték áramtalanítása, ami nagy mértékben segíti az oltást.
Az Index olvasóinak beszámolói szerint egy nagy robbanás hallatszott, és az áram is elment néhány percre több kerületben, a helyszíntől messzebb is, a 2., 4., 13., 1. és 15. kerületben is. Többen számoltak be arról, hogy a robbanás a Budai Fűtőerőműnél történt, de a Katasztrófavédelem közölte: semmilyen ipari létesítményt nem érintett a tűzvész, és nem terjedt át a tűz az erőműhöz.
Zoom
A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak – közölte a Katasztrófavédelem. Azt is elmondták: a három épületben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon, de egyiküknek sem esett baja, az áramütést szenvedett sérült feltehetően járókelő volt.
A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből, ezeket lehűtik.
2. frissítés: Az egyik ház kályhacsöve robbanhatott le
A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincsen veszélyben - hangsúlyozta a helyettes szóvivő, aki a korábbi információkat pontosítva közölte, hogy nem három, hanem öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan.
Az egyikben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a munkát.
A HVG munkatársának a helyiek azt mondták, hogy valószínűleg az egyik ház kályhacsöve robbanhatott le, ez okozta a tüzet, ami aztán a kátrányos tetőszerkezeten nagyon gyorsan továbbterjedt.
Az összes épület lakhatatlanná vált. A BKV melegedőbuszt küldött a helyszínre, a fedél nélkül maradt lakók itt tudják magukat meghúzni.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy az esettel összefüggésben idegenkezűség gyanúja eddig nem merült fel.
(HVG - Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready