2020. május 30., szombat, Janka, Zsanett, Vászoly napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:21 Tévéseket robbantottak fel Kabulban16:59 Már Bugárnak sem volt bőr a képén tovább ragaszkodni a pártelnöki székéhez16:40 Von der Leyen és Borrell a WHO-ban maradás mellett győzködi Trumpot16:24 Jeruzsálemben egy autista palesztint szabályosan kivégeztek a kiválasztottak16:13 Drogos Tamás kórházba szállítás közben a mentősökre támadt15:54 Az Osztrák Nagydíjjal indulhat a Forma-1-es szezon15:37 Babis holdingja szárnyal: háromszorosára hízott az Agrofert profitja15:11 Hongkong Peking-barát igazságügyi minisztere: "szó sincs az autonómia korlátozásáról"14:55 "Akkor is tudnunk kell, hogy az Isten jó, és jót akar népének"14:34 Foggal-körömmel-vascsővel ragaszkodott az autójához egy meglett komáromi férfi13:56 Párizs, Berlin és London is Washington miatt szomorú13:35 Bulgáriából is zökkenőmentesebb a hazatérés, akkor is, ha a tolvajállamon keresztül történik az utazás13:12 Megbüntettek egy hazudozó román magyargyűlölőt, aki tankokat is bevetne a székelyek ellen12:57 Kiengedték a fegyházból Kaiser Edét, a móri mészárlásért tévesen leültetett bűnözőt12:41 Veszélybe kerülhet a cigány famíliák pénzecskéje: elvennék az erőszakos "tanulók" családi pótlékát
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Felfüggesztették Boldog István és Kálló Gergely mentelmi jogát

Reklám

Az Országgyűlés egyhangúlag, 186 igen szavazattal felfüggesztette Boldog István fideszes képviselő mentelmi jogát, amit Polt Péter legfőbb ügyész indítványozott hivatali vesztegetés elfogadásának, vesztegetés elfogadásának, valamint közbeszerzési eljárásban versenyt korlátozó megállapodás bűntette miatt.
Az ügy azzal függ össze - olvasható a mentelmi bizottság indoklásában -, hogy Boldog István, Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókörzetének országgyűlési képviselője 2015-ben a választókerületében található települések egyes polgármestereit találkozóra hívta, amelyen közeli bizalmasa, munkatársa és kabinetfőnöke társaságában az elkövetkezendő évekre előre meghatározta a polgármestereknek, hogy az általuk képviselt önkormányzatok a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében rendelkezésre álló pénzkeretből mire, mekkora összegben pályázhatnak eredménnyel abban az esetben, ha a polgármesterek a Boldog István által meghatározott feltételeknek eleget tesznek. A parlamenti képviselő e találkozó alkalmával nyilvánvalóvá tette, hogy hivatali helyzetéből fakadóan befolyással bír a pályázatok mikénti elbírálására - írták az ügyészségi indítvány alapján.
Kálló Gergelynek sincs már mentelmi joga
Felfüggesztette a parlament 170 igen szavazattal, 13 nem ellenében a jobbikos Kálló Gergely mentelmi jogát Polt Péter legfőbb ügyész indítványára, rongálás vétsége miatt.
A mentelmi bizottság előterjesztése szerint 2019. május 24-én este Kálló Gergely három társával közösen Budapest XI. és XII. kerületében festékszóró spray-vel megrongált Fidesz-KDNP-s EP-választási plakátokat összesen 18 közterületi hirdetőoszlopon és 8 hirdetőtáblán. Ezzel 284 ezer forint kárt okoztak a Fidesz-KDNP-nek.
Kálló Gergely a döntés előtt azt mondta a plenáris ülésen: míg a fideszes Simonka György és Boldog István mentelmi jogának felfüggesztésére hónapokat kellett várni, addig esetében csak három hetet. Hozzátette, a dunaújvárosi választás kampányában az ő összes plakátját megrongálták.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready