2021. június 16., szerda, Jusztin, Ajtony napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:00 Fegyvert fogtak és visszalőttek! - Újra megnézhető Tyirityán Zsolt cenzúrázott beszéde08:40 Lezárták a Lánchidat08:24 Egymással szemben haladt két személyvonat Mosonmagyaróvár térségében07:57 "Hagyják békén a gyerekeinket!" - Orbán Viktornak üzen a Mi Hazánk07:37 Bejött a zsidó provokáció: megint bombázhatták a Gázai övezetet07:31 Újkőkori település maradványaira bukkantak horvát búvárok07:04 Családirtás Amerikában06:54 Kína három asztronautát küld az űrállomására06:48 Románia vakcinaszállítmányokat függesztett fel, mert nem tudja felhasználni őket22:10 Hazafiak az LMBTQP-szervezetek tüntetésén21:40 Már itt is van az első aggódó: a német külügyi államminiszter nagyon sajnálja a magyarországi "LMBTIQ-embereket"21:23 Izraeli szatirikus műsor: Bibi és Sára elbarikádozza magát a jeruzsálemi miniszterelnöki rezidencián21:03 "Halál az arabokra!" - Megint provokálják a palesztinokat a zsidók20:54 Mészáros Lőrinc kezébe került fürdőnél tüntet a Mi Hazánk Szegeden - 1027 százalékkal emelték az éves bérlet árát20:30 Ártatlanul ülnek a cigányok, a rendőrök verik őket, a börtönökben 90%-ban parasztok vannak - levélváltásunk egy felderített bűncselekményben érintett öregezővel
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Koronavírus :: :: Hozzászólások

A járvány ellenére készülnek illatosék a bodrogkeresztúri "csodarabbi" sírjához

Reklám

Vasárnap este, a héber naptár szerinti Ijár hónap harmadik napján kezdődött a bodrogkeresztúri "csodarabbi" halálozási évfordulója. A "neves napra" évek óta zarándokok ezrei érkeztek a tokajhegyaljai településre, hogy a "csodarabbi" sírjánál imádkozzanak. Az idei évben a koronavírus-járvány miatti intézkedések azonban nem teszik lehetővé, hogy a zarándokok a sírhelyhez járuljanak - derül ki a zsidó.com helyesírási hibáktól hemzsegő cikkéből.
Zoom
Nagyon fognak hiányozni...
Rozgonyi István, Bodrogkeresztúr község polgármestere ezekre a napokra különleges rendeletet léptetett érvénybe, mely szerint a településen csak ott lakók tartózkodhatnak, illetve a 15 km-es körzetben lakók léphetnek be, bevásárlás céljából. A polgármester rendelete az egész ország területén jelenleg is érvényben lévő kijárási tilalmat egészíti ki, mivel úgy tűnik, hogy a számos tiltás és rendelet ellenére, néhány kisebb zarándokcsoport készül a sírhelyhez látogatni.
Oberlander Báruch rabbi, a Budapesti Ortodox Rabbinátus vezetője a helyzetre való tekintettel kiadott egy állásfoglalást, mely felhívja a zarándokok figyelmét arra, hogy mennyire fontos a rendelet betartása, és hogy egy esetleges látogatás milyen vallásjogi tiltásokba ütközik.
Ebben egyebek mellett ezt írja:
A járvány a mai napig nem csillapodott, számos szerettünket, értékes embereket, elragadva közülünk, hiányukat Izrael egész házanépe gyászolja.
Mindeközben fülünkbe jutott az a megdöbbentő hír, hogy sokan a csapás és az egyértelmű tiltás ellenére, felkeresni készülnek szent Mesterünk nyughelyét!
EZÉRT KÖTELESSÉGÜNK FELHÍVNI MINDEN TESTVÉRÜNK FIGYELMÉT, HOGY NE TEGYÉK EZT!
A közlemény arra mutat rá, hogy az emberi élet megmentése a zsidó vallásjog legfontosabb törvényei közé tartozik, illetve, hogy minden zsidó ember kötelessége az adott ország törvényeit elfogadni és betartani.
Egy esetleges törvénybe ütköző látogatás nem csak értelmetlen ájtatoskodás, de felesleges negatív indulatokat szülhet a magyar lakosság körében:
Ezeket a rendeleteket figyelmen kívül hagyni és ezek ellenére a sírhelyhez látogatni tehát nem csak súlyos bűn, de Isten szent nevének meggyalázását, a zsidó nép elleni gyűlölet felizzítását is eredményezi, melytől tartózkodni szent kötelességünk és amelytől az Ég óvjon mindannyiunkat. Ez a Magyarországon lakó zsidó közösség szempontjából különösen veszélyes és nemkívánatos, hiszen mindennapjaink békés együttélését veszélyezteti a többségi társadalommal.
A rabbinátus közleménye végén rámutat, hogy a "csodarabbi" érdemében való ima és jócselekedet, nem csak a nyughelynél, de bárhol rendkívül magasztos és dicséretes.
Zoom
Ez a csodálatos esemény marad el idén - talán:
Korábban írtuk:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready