A Zsindex szerint több mint ezer, a szélsőbaloldali Mérce szerint több száz ember gyűlt össze Budapesten (!), a Szabadság téri amerikai nagykövetség előtt megrendezett Black Lives Matter-tüntetésen. A tüntetés résztvevői közül szinte mindenkin maszk volt. Erős volt a rendőri jelenlét, de nem avatkoztak be - írja csalódottan a Zsindex, melynek tudósítását az alábbiakban közöljük.
A demonstrálók a tüntetés elején feltartották a Black Lives Matter-feliratú molinókat.
Az ismert reggae énekes, G Ras (leánykori nevén Komáromy Gergely - Kuruc.info szerk.) angolul és magyarul megtartott beszédében azt mondta,
azért gyűltünk össze, hogy a rasszizmus ellen kiálljunk. Az ellenségeink nem más politikai véleményen lévő emberek, nem is különböző politikai vezetők, hanem az az emberi természet, az a rendszer, amiben élünk, amit kiépítettünk. Ha jobb világban akarunk élni, radikálisan meg kell változtatnunk, ahogy élünk. ... Globális szinten véget kell vetnünk a kizsákmányolásnak, a rasszista gyűlöletnek, a szenvedésnek, ahogy Martin Luther King mondta: senki sem szabad, amíg mindenki nem szabad. Együtt kell éreznünk a tőlünk különböző emberek fájdalmával, csak a szeretet erejével tudunk változást hozni.
Beszédét hatalmas taps fogadta, aztán fiatal lányok olvastak fel angol szövegeket a békéről, majd egy afro-amerikai aktivista beszélt arról, hogy világszerte álljunk ki az igazságtalanság ellen.
A felszólalások és zenélések után a résztvevők térdre ereszkedtek, ahogy szerte a világban zajló szimpátiatüntetések során. Az akció 8 percig tartott:
Ezután a Mahátma Gandi Emberjogi Szervezet fekete vezetője és az Antifasiszták magyar elnöke (közel sem az érintett személye, hanem a szakma iránti tiszteletből, az Indexnél egy fokkal igényesebb megfogalmazásban: Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének [MEASZ] elnöke - Kuruc.info szerk.) megköszönte, hogy ennyien eljöttek fellépni a rasszizmus ellen.
A demonstráció vége után közleményt adott ki az amerikai nagykövet (a cionista zsidó David Cornstein - Kuruc.info szerk.), amiben támogatásáról biztosította azokat a tüntetőket, akik megjelentek a nagykövetség előtt. Mint írta, kiállnak azon üzenet mellett, hogy a rasszizmusnak nincs helye a világban.
A szélsőbaloldali Mérce természetesen élőben közvetítette az elvtársi felforgatók és hasznos idióták rendezvényét. Alábbi videójuk kék-fehér közösségi oldalukon tekinthető meg.
Olvasónk képriportja a fehérgyűlölők szeánszáról:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
A felforgatók következő vallásos áhítata egyébként június 20-án, a budapesti Hősök terén kerül megrendezésre. Hol máshol...
(Kuruc.info)
Frissítés: Szerencsére a "magyarországi romaellenes rasszizmus" ellen is volt tiltakozás
A fehérellenes demonstráció ellen három ember kívánta elmondani véleményét, ők három darab „European lives matter” („Az európai életek számítanak”) feliratú táblával érkeztek. Nem volt rá idő, hogy ezt bővebben kifejtsék, a rendőrök viszonylag gyorsan elszigetelték, majd kikísérték őket - jegyzi meg elégedetten a Mérce tudósító elvtársa.
A négerimádó áhítat után persze nem maradhatott el a "magyarországi romaellenes rasszizmus elleni tiltakozás".
Zoom
"Szolidaritás a romák elleni kirekesztés áldozataival" (kép és képaláírás: Mérce)
Both Emőke, a BAGázs Közhasznú Egyesület elnöke egy személyes történetet mesélt a "romaellenes rasszizmussal" való első találkozásáról. Both, aki 2010 óta dolgozik a bagi telepen, úgy véli, hogy a szegénység és a kirekesztés következményei generációkon ívelnek át.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a kirekesztés példáinak bemutatása, társadalmi kihangosítása is nagyon fontos a "rasszizmus elleni küzdelemben". Stb stb.