2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:51 A kirúgott takarító szerint a nagyszájú visszaeső csibész kétszer is megütötte, mielőtt helyretette22:52 1000 év - Trónus-videóösszeállítás hazánkról nyugati fehér nacionalisták számára22:20 Amikor felszínre kerül a hányadék22:04 Macron nem sok jóra számíthat a vasárnapi részleges szenátusi választáson21:37 Boris Johnson összefogást hirdetett a közös ellenség ellen21:12 Versenyképes erdőgazdálkodást szeretne az agrárminisztérium20:56 Motorossal karambolozott egy autós Csengelénél, de gyalog oldott kereket, hátrahagyva a halottat20:39 Őrizetbe vételekkel kezdődött a Lukasenka-ellenes tüntetés Minszkben20:25 Orbán: "fukarsági" kérdés a jogállamiságról folyó vita20:08 Tapasztalt kollégával állítanak párba minden a Szent László Kórházba átcsoportosított szakembert19:46 A kormány kiáll Grúzia területi integritása mellett, és támogatja az euroatlanti integrációját19:27 Csaknem 30 ezer önkéntes tűzoltó segíti a hivatásosak munkáját19:09 Bajorországban betiltották a német császárság hadilobogóját, mert az is túl náci18:50 Újra beázott a Szent János kórház szülészete a hanyag kivitelező miatt18:36 Kísérő nélküli kiskorúként menekült Franciaországba a hentesbárddal hadakozó pakisztáni fiúcska
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Aláírást gyűjt a Mi Hazánk a Karácsony Gergely-i autósüldözés ellen

Reklám

Aláírásgyűjtéssel tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom Karácsony Gergely autósüldözése ellen. A petíciónk online itt írható alá: www.mihazank.hu/kerekparsavok - írja a Facebook-oldalán Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese. Alább a folytatás.
A Budapest főútvonalain létesített kerékpársávokat meg kell szüntetni, azok kialakítását a mellékutcákban tartjuk célszerűnek. A jelenlegi helyzettel Karácsony Gergely ugyanis sanyargatja az autósokat, sőt azt sem tartjuk kizártnak, hogy a főváros vezetése szándékosan ártani akar a gépjárművezetőknek. Niedermüller Péter ugyanis nem kertelt, amikor kimondta: valóban az a cél, hogy elűzzék az autósokat a belvárosból, azonban a bicikli nem egyenértékű alternatíva az autóval szemben, ha az embernek családja vagy csomagja van, esetleg nem szeretne megázni.
Zoom
A Mi Hazánk Mozgalom szerint a főváros szerkezete, főúthálózata nem teszi lehetővé, hogy ott párhuzamosan gépjárművek és kerékpárok együtt közlekedjenek. Akár az Üllői úton, akár a Nagykörúton a zsúfoltabb időszakokban eddig is rendkívül lassú volt a haladás, ám azzal, hogy csak egy sávot használhatnak az autósok, tovább nőtt a káosz, és rendkívüli mértékben csökkent az utak forgalomáteresztő-képessége. Ráadásul az egy helyben álló, végeláthatatlan kocsisor mellett kerékpározni sem egészséges, a dugó okozta szmogra senki sem vágyhat, így ez a bicikliseknek is káros és veszélyes.
Zoom
A megoldás az lenne, ha a tömegközlekedést fejlesztenék, és az autósok számára P+R parkolókat, illetve parkolóházakat építenének, nem pedig büntetéssel és a mindennapjaik ellehetetlenítésével próbálkoznának. Az autósok ráadásul hatalmas összegeket fizetnek be a központi költségvetésbe, hogy közlekedhessenek: maga az autó vételárával is, a biztosítással, az üzemanyag adóját, gépjárműadót, a szervizköltségekben is adót stb., a lehetőségeik ennek ellenére szűkülnek egy ilyen elhibázott koncepció miatt. Mindez ráadásul a kerékpárosok számára sem biztonságos, pedig az a cél támogatható, hogy megfelelő körülmények között közlekedhessenek.
A Magyar Autóklub számszerűsítve is kimutatta azonban, hogy kihasználatlan és felesleges a nagykörúti kerékpársáv. Átlagosan óránként százhuszonöten kerékpároznak a Nyugati pályaudvar és a Corvin negyed között. A gépjárműveknél ugyanez a szám ezerhétszáz körül mozog, ennek ellenére mindkét „fél” egy-egy sávon közlekedik. A „legerősebb napon” a nagykörúti kerékpárossáv forgalmában összesen 3486 áthaladást rögzítettek a Nyugati pályaudvar és Corvin negyed közé telepített szenzorok, vagyis átlagosan óránként száznegyvenöten tekertek a mintegy három kilométeres szakaszon, irányonként 73-an. A „leggyengébb napon” pedig 2261-en bicikliztek a Nagykörúton, ami óránkénti bontásban 94-et jelent, ez irányonként 47. Eközben napi negyvenezer gépjármű halad át ugyanezen a szakaszon. A számok magukért beszélnek.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready