Forgalomcsillapítási mintaprojekt részeként ideiglenes forgalmi rendet vezet be a Fővárosi Önkormányzat Belső-Erzsébetvárosban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), valamint a VI. és a VII. kerületi önkormányzat közreműködésével augusztusban - közölte a BKK vasárnap az MTI-vel.
Azt írták: a három hónapos tesztidőszak alatt több helyen parkolási korlátozásokkal, a forgalom irányának megváltoztatásával, valamint a közterek gyalogosoknak, illetve kerékpárosoknak történő visszaadásával találkozhatnak a közlekedők.
Zoom
Nem mellesleg Belső-Erzsébetváros nagy része Tempo 30-as övezetté alakul
A tizenöt budapesti helyszínen induló forgalomcsillapítási mintaprojekt célja a nyugodtabb, tisztább és élhetőbb városrészek kialakítása. Belső-Erzsébetvárosban az Andrássy út - Nagykörút - Rákóczi út - Károly körút közötti területen csökkentik a gépjárművel való átjárhatóságot.
Hozzátették: a tervezésnél fontos szerepet játszott, hogy a forgalomtól elzárt területek, utcák kivételével minden utca és ingatlan elérhető legyen járművel, és egyszerű legyen elhagyni a területet, de több helyen tilos lesz parkolni. Az intézkedésektől azt várják, hogy csökken a zaj-, illetve a levegőszennyezés mértéke, illetve a biciklivel közlekedők számára egyszerűbbé és biztonságosabbá válik a terület átjárhatósága.
A változtatások miatt 250 új forgalmi táblát is felállítanak, és felújítanak egyes utcarészeket is. A szakemberek vasárnap estig végeznek a munkákkal.
Belső-Erzsébetváros nagy része Tempo 30-as övezetté alakul.
A Fővárosi Önkormányzat a kozossegitervezes.budapest.hu oldalon várja a fővárosiak véleményét augusztus 15-től a bevezetett változásokról, ezek felhasználásával az év végig dolgozzák ki azt a közlekedésfejlesztési akciótervet, amelynek konkrét intézkedései 2021-ben, ütemezetten lesznek majd bevezethetők - közölte a BKK.
(MTI)
Hétfői frissítés: Mi Hazánk: fejezze be Karácsony az autósok hátrányos megkülönböztetését!
A Mi Hazánk szerint újabb eszement, a gépjárművezetőket hátrányosan megkülönböztető ötlettel állt elő a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat az autóforgalom kárára kialakított biciklisávok után.
Zoom
A mostani "tesztelés", melynek keretében parkolási korlátozások, lezárások, 30-as sebességkorlátozás lesz érvényben, újabb pofon az egyébként rengeteg adót befizető autós társadalom számára, akiknek a lehetőségeit tovább szűkítik, mindennapjaikat tovább nehezítik - fogalmaz közleményében Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese.
A Mi Hazánk Mozgalom felszólítja Karácsony Gergelyt, hogy hagyja abba az autósüldözést, továbbá a főváros szüntesse meg a főutakon átgondolatlanul, mindössze egy felfestéssel kialakított biciklisávokat. Mint a közleményben fogalmaznak, a főváros "ne növelje tovább a közlekedési káoszt az autós társadalmat hátrányosan megkülönböztető ötleteivel".
A nemzeti párt mindemellett aláírásgyűjtésbe kezdett, amelyet Budapest főbb csomópontjain folytatnak, illetve online a mihazank.hu/kerekparsavok oldalon.
(Kuruc.info)