Alább olvasható a Mi Hazánk válasza az USA nagykövetségének:
Az USA nagykövetsége beleavatkozott Magyarország belügyeibe, amikor a szivárványos zászló eltávolítása miatt közleményben utasította hazánkat, hogy "nem szabad tolerálni neonácikat".
Zoom
Az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége a hazug nácizás mellett kiemelte, hogy a szabad véleménynyilvánítás alapvető emberi jog, azt viszont elítéli, hogy a Mi Hazánk Mozgalom tagjai éltek ezzel a jogukkal, és békésen eltávolították a homoszexuális propaganda provokatív és garázda eszközét, a szivárványos zászlót a Főpolgármesteri Hivatal épületéről.
A Mi Hazánk mély aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a szerte a világon erőszakot alkalmazó Amerikai Egyesült Államok a szélsőséges, pusztító liberalizmusát - amelynek követői most épp a történelem eltörlésén fáradoznak, szobrokat döntenek le - Európában, így hazánkban is próbálja meghonosítani. Egy társadalomban sem szabad tolerálni ilyen esztelen gyűlölködő, a történelmi tényeket is meghamisító szélsőliberális megnyilvánulásokat. Az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg nap mint nap anarchia dúl, véres összecsapások zajlanak, ártatlan embereket támadnak meg az utcákon. Az amerikai politikusoknak inkább azt javasoljuk, hogy a saját házuk táján söprögessenek.
A Mi Hazánk Mozgalom felszólítja az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségét, hogy ne avatkozzon bele Magyarország belügyeibe!
Toroczkai László,
a Mi Hazánk Mozgalom elnöke