/Bővített hír./
Egyhangú szavazással újra Toroczkai Lászlót választották a Mi Hazánk Mozgalom elnökévé a küldöttek a párt szombati, Budapesten megtartott tisztújító kongresszusán.
A régi-új elnök a tanácskozás szünetében megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a küldöttek megfelelőnek ítélték a párt eddigi politikai irányvonalát. Azt, hogy a Mi Hazánk sem az egyesült balliberális tömbhöz, sem a Fidesz körüli erőközponthoz nem akar tartozni.
Ezekkel szemben, olyan magyar nemzetgazdaságot kívánnak építeni, amiből nem a külföldiek, illetve nem az oligarchák, hanem a magyar nép tud profitálni - tette hozzá a politikus.
Zoom
(Kép: Elemi)
Elmondta: a küldöttek ugyancsak támogatták, hogy a párt továbbra is határozottan lépjen fel a nemzetközi háttérerők által támogatott erőszakos, deviáns homoszexuális propaganda ellen.
Annál is inkább - folytatta -, mert mára Magyarországon oda jutott ez a propaganda, hogy közintézmények, polgármesteri hivatalok homlokzatára is kitűzik ennek a sátáni csoportnak a jelképét.
Úgy vélekedett, hogy a Fidesz ahelyett, hogy fellépne a propaganda ellen, álnemzeti pártként a megalkuvást választotta. Ennek nyomán pedig az 50-es éveket idéző vegzatúra érte a szivárványos zászlókat eltávolító Novák Elődöt, a mozgalom alelnökét - fűzte hozzá.
Ebben a helyzetben a párt népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy tilossá váljon a homoszexuális propaganda az oktatási intézményekben. Ugyancsak így tiltanák be az erőszakos csoport jelképének kitűzését a közintézményekre - ismertette.
Arról is beszámolt, hogy a kongresszuson megválasztották azt az elnökséget, amely a 2022-es választásokra vezeti a pártot.
Az Elemi.hu szerint a nemzeti párt tisztújító kongresszusán a legtöbb szavazatot kapott alelnök Dúró Dóra, eddigi elnökhelyettes. Őt követi Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, Novák Előd újbudai önkormányzati képviselő, Apáti István országgyűlési képviselő, Szabolcs-Szatmár -Bereg megyei elnök, valamint Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere. Az alelnökséghez nem kapott elegendő támogatást Fülöp Erik, a párt országgyűlési képviselője, valamint Dorogi György, Csongrád-Csanád megyei elnök.
Hozzátette, hogy újra a párt elnökhelyettesi tisztségére kívánja jelölni Dúró Dórát.
(MTI nyomán)