2020. szeptember 20., vasárnap, Friderika napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:03 Navalnij már nem élő halott, de még remeg a lépcsőn a lába14:44 Továbbra is háromezer környékén mozog a napi esetszám Ukrajnában14:18 Népszerű a Szputnyik V - Az orosz vakcina fejlesztői válaszoltak a bírálatokra14:07 Washington minden szankciót visszaállít Irán ellen, és az összes ENSZ-tagállamot is erre akarja kényszeríteni13:53 Holozongorista személyes tárgyait kaparinthatják meg a legszerencsésebb érdeklődők13:37 Már megint féregjáraton keresztül próbáltak átjutni a határon a "földikutyák"13:16 Szijjártó: a kormány az amerikaiak jelöltjét támogatja az OECD élére12:57 Német belügyér: nem Európa gyámjaként kellene fellépni, megbélyegezve a migránsoktól a határokat védőket12:32 Csehországban is tovább kongatják a vészharangokat12:05 Hétfőn kezdetét veszi az Országgyűlés őszi ülésszaka11:41 Tovább folytatódik az USA-India-versenyfutás11:26 Trump jóváhagyta az amerikai TokTok-megállapodást10:53 Stagnál a járvány a Nyugat-Balkánon10:08 Felségsértésbe csapott át a kormányellenes tüntetés Thaiföldön09:53 Ricines levél érkezett Kanadából a Fehér Házba
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Dikk, micsoda véletlen: halálra égett a cigánybűnözők karmai közé került milliárdos - négyszer is "kigyulladt" a kastély

Reklám

Egymás után négyszer gyulladt ki a bári Fehér-kastély, közben bennégett a tulajdonos Mészáros István is. Mint korábban megírtuk, a néhai milliárdos budapesti, hegyvidéki házába tavasszal börtönviselt cigánybűnözők költöztek be. Kovács Gergely XII. kerületi kutyapárti képviselő már a nyáron szólt a rendőrségnek arról, hogy az idős férfi veszélyben lehet, most szintén ő derített fényt az elhunyt személyazonosságára, írja az Átlátszó blog.
Zoom
Fotó: Bama.hu
A milliárdos Mészáros István az a budapesti férfi, aki bennégett a Baranya megyei Bár mellett található Fehér-kastélyban. Tulajdoni lapok alapján Kovács Gergely, a Kutyapárt társelnöke és 12. kerületi önkormányzati képviselő írt arról, hogy az elhunyt azonos lehet a szintén hegyvidéki Mészárossal, akinek a személyes biztonságával kapcsolatban Kovács már júniusban érdeklődött a kerületi rendőrkapitánynál.
Sajtóhírek szerint az egykor a földbirtokos Sauska-család által építtetett Baranya megyei kastélyban annak jelenlegi tulajdonosa égett benne. Kovács beszerezte az ingatlan tulajdoni lapját, amelyen tulajdonosként a Mészáros kizárólagos érdekeltségébe tartozó Eurovia 93 Kft. szerepel.
Zoom
A megyei napilap Dunántúli Napló értesülései szerint augusztusban rövid időn belül többször is kigyulladt a műemlék épület. Első alkalommal, nyolcadikán még nem lobbant lángra az egész kastély, csak az egyik szoba, amiben a kanapé égett. A kiérkező tűzoltóknak be kellett törniük a bezárt ajtót, ezután a fürdőszobában bukkantak a zavartan viselkedő tulajdonosra, aki még aznap hazament a kórházból.
Tizedikén már az egész tetőszerkezet égett, a házban a tűzoltók először nem találtak senkit: miután a tető egy része beszakadt, rábukkantak a tulajdonos holttestére. De még ezt követően is kétszer, 11-én és 12-én is kigyulladt a kastély, méghozzá aközben, hogy az esetben tűzvizsgálati eljárást folytató Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat helyszíni szemléi még tartottak.
Kicsit sem gyanús: több helyiségben egyszerre csaptak fel a lángok:
Emlékezetes, hogy a Privátkopó - és nyomán portálunk - már júniusban arról írt, hogy a színesfémkereskedelemből meggazdagodott Mészáros budai, Napos úti házába tízfős, börtönviselt társaság fészkelte be magát tavasszal. Állítólag a Makai-klánról volt szó. Mészáros ezután aláírt egy meghatalmazást arról, hogy őt magát és a cégeit egy bizonyos Kiss József mindenféle ügyekben képviselheti a hatóságok előtt.
Az eset sajátos pikantériáját az adja, hogy ezt a meghatalmazást ügyvédi praxisa keretében Péczely Attila, amúgy fideszes hegyvidéki önkormányzati képviselő írta alá. Péczely cikkeink megjelenése után felmondta a szerződését Mészárossal.
Kovács képviselőtestületi ülésen a kerületi rendőrkapitánynál is megkérdezte júniusban, hogy eljárnak-e valahogy a Napos úti aggasztó fejlemények ügyében. A rendőrkapitány megnyugtatott mindenkit, hogy ha bűncselekményre utaló jelet tapasztalnak, akkor természetesen csinálnak valamit.
Zoom
A Kuruc.info hazudik, és ezzel le is van tudva a "magyarázat" az ügyvéd úr részéről:
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke a párt saját honlapján írt az esetről, jelezve, hogy ő még mezei képviselőként “két tök különböző forrásból hallott Mészáros István baranyai kastélyáról és arról, hogy gyaníthatóan odakerült”, amiről a hatóságoknak is nyilván tudniuk kellett.
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready