Riz Gábor (Fidesz) az azonnali kérdések során a tiszaújvárosi időközi választás kapcsán arról értekezett: "a baloldal jelöltjéről súlyos dolgok derültek ki, antiszemita és cigányellenes megnyilvánulások, homályos cégügyek, kisemmizett dolgozók, fegyverrel fenyegetés".
Zoom
Az Országgyűlés túlzsúfoltnak nem mondható mai plenáris ülése (fotó: MTI/Bruzák Noémi)
Sajtóhírekre hivatkozva közölte: Bíró László emberek fizetését tartotta vissza, strómanok kezére játszotta át a munkahelyvédelmi támogatással "kitömött cégét". Arra várt választ: hogyan biztosítható az állampolgárok elemi joga a fizetésükhöz, az emberi méltósághoz?
Gulyás Gergely azt mondta: a baloldal, amely a munkavállalói jogokról beszél, egy olyan jobbikos politikust jelölt, aki a varrónőket nem fizeti ki. Az állami támogatást köszönettel elfogadja, de bért a legszegényebbeknek nem fizet - fogalmazott.
A miniszter egy új jelenségnek ítélte a magyar politikában, hogy a Jobbik jelöltjét nemcsak jelöli a baloldal, de képes azonosulni annak korábbi antiszemita megnyilvánulásaival.
A budapesti főpolgármester is egy olyan politikust támogat, aki antiszemita szövegekben gúnyolódott a budapesti zsidóságon - fűzte hozzá. Szerinte így nem őszinte a baloldal aggódása, elhatárolódásuk a szélsőséges megnyilvánulásoktól pedig hiteltelen.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: