Nem támogatja többé a 168 Órát és a Klubrádiót az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség – írja a Média1 és a 24 Köves Slomó HVG-nek adott interjúja alapján. A 168 Órát teljes egészében átadják az eddigi kisebbségi tulajdonosnak, Milkovics Pálnak, a Pesti Hírlap tulajdonosának és a Klubrádióban meglévő kisebbségi üzletrész is az övé lesz. Az EMIH vezető rabbija azt mondta a lapnak, hogy 2015-től kezdődően azért nyújtott az EMIH segítséget a súlyos anyagi gondokkal küzdő 168 Órának és a megszűnés előtt álló Klubrádiónak, mert azt gondolta, hogy ezeken a felületeken lehetőségük lesz a számunkra fontos társadalmi és kulturális üzenetek eljuttatására, nem utolsósorban az antiszemitizmus elleni harc kompromisszumok nélküli képviseletére.
"Nemcsak arra kértük nemzetközi támogatóinkat, hogy fektessenek be (a Brit Média Kft.-n keresztül) az egyes médiumokba, hanem a Klubrádió ingatlanát is megvásároltuk Arató Andrástól, és ingyenesen biztosítottuk az épületben a rádió működési feltételeit, beleértve az ő személyes irodáját is. Eszünk ágában sem volt beleszólni az újságírók napi munkájába – soha nem is vádolt ezzel minket senki –, de a kezdetektől betegesen gyanakvó, ellenséges légkörben saját céljainkat sem tudtuk érvényesíteni. Öt-hat év keserű tapasztalatai után fel kellett ismernünk, hogy a nyilvánosság politikai polarizáltsága és a hideg polgárháborús viszonyok miatt a helyzet egyelőre nem érett az általunk képviselt értékelvű megközelítésre" – mondta Köves Slomó, aki később arról beszélt, hogy be kellett látniuk, hogy ez a modell nem működőképes.
"Így támogatóink úgy döntöttek, hogy további két lépéssel hátrébb lépünk. A folytatáshoz egy olyan szakmai befektetőt kerestünk, aki komoly szakmai vízióval a további fenntartható működés lehetőségét tudja biztosítani. Őt a Pesti Hírlap tulajdonosa, Milkovics Pál személyében találtuk meg. Átadtuk számára az irányítási jogokat, és a folyamat végén tulajdonosi jogokat is átadjuk" – nyilatkozta a rabbi.
A HVG megkérdezte Köves Slomót, hogy nem tartja-e aggasztónak, hogy a Milkovics-féle Pesti Hírlap körül megjelent a Habony Árpádhoz köthető Lokál című kormányközeli lapnál korábban vezetői pozíciót betöltő Keresztesi Péter, vagy az, hogy Milkovics jelezte az újságíróknak, hogy „kiegyensúlyozottabb” lapot szeretne, és az, hogy sokan távoztak a laptól. Köves Slomó erre úgy reagált, hogy nincs oka kételkedni abban, hogy Milkovics a vállalásainak megfelelően, a médiumok alapértékeit nem sértve formálja egy 21. századi, versenyképes sajtótermékké a 168 Órát. Milkovics nemrég azzal került be a hírekbe, hogy kirúgta Rózsa Pétert, a 168 Óra főszerkesztőjét egy Orbán Viktorról és családjáról készült kép miatt.