2021. június 22., kedd, Ákos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:39 Részleges kegyelemben részesültek az elítélt katalán függetlenségi vezetők19:10 Tizenhárom EU-tagállam állított ki degenerációs bizonyítványt magáról18:45 Toroczkai: a hatalom a cigánybűnözők oldalára állt Jászapátiban18:27 Forróság és sivatagi por érkezik Afrika felől17:55 "Boylove" példája is mutatja, mennyit ér a pedofilok esetében a felfüggesztett17:41 Utolsó útjára kísérték Jankovics Marcellt17:10 "Ha szóltok a rendőröknek, beveszek egy viagrát, és megerőszakollak!"17:02 A müncheni helyett más stadionokat világítanak ki az érzékenyítésbe teljesen belehülyült németek16:34 Szabadlábra kerül az áldozatát megerőszakoló, majd elevenen megégető cigánybűnöző16:12 "Precedens nélküli": a Vatikán a buzivédő törvénytervezet módosítására szólította fel az olasz kormányt15:38 Tarsolykincsekből nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban15:10 Észak-Koreába továbbra sem mer belépni a vírus14:51 Medve támadott meg egy turistacsoportot Szibériában14:20 0,9 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a monetáris tanács14:00 Putyin egy német lapban: a Vörös Hadsereg hősei megmentették Európát, beteljesítve nemes felszabadító küldetésüket
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Nagy Grófo temetésén sem vonatkoztak a korlátozások a fajtikra, több százan vettek részt

Reklám

Szombaton délelőtt helyezték örök nyugalomra a híres roma zenészt, Grófót, azaz Kozák Lászlót. A 49 éves cigány muzsikus koronavírus miatt vesztette életét - írja az Index Hintóval kísérték utolsó útjára Nagy Grófót című cigány szót kerülő rövid lelkes cikkében, amely vezető anyagként került ki az oldalra. (Úgy tűnik, még mindig nem fordították Orbánék szélsőjobboldalra a portált...) Alább közöljük változtatás nélkül a folytatást, majd azt is, ami kimaradt belőle.
Kis Grófo azt kérte, hogy tartsák tiszteletben családja kéréseit.
Zoom
Fotó: Trenka Attila / Index
Grófót roma hagyományok szerint kriptába temették a szolnoki temetőben, az érvényben lévő járványügyi szabályok betartásával az elhunyt családja mellett barátai, zenésztársai, tisztelői osztoznak a gyászban. A gyászoló család engedélyével a sajtó is részt vehetett az autentikus szertartáson.
A temetésig napokon át virrasztást tartottak, hogy így tisztelegjenek a tragikus hirtelenséggel távozott zenész emléke előtt. Ilyenkor a gyászolók a roma hagyományoknak megfelelően az elhunyttal közös emlékeket idéznek fel, róla beszélgetnek, tiszteletére kedvenc italát fogyasztják, valamint számára kedves ételét neki is tálalják, mintha még élne.
Zoom
Fotó: Trenka Attila / Index
Négylovas hintón, zeneszóval kísérték utolsó útjára Grófót, a muzsikus mellé szívének kedves tárgyait, ruháját, hangszerét is eltemették. A roma szokások szerint ilyenkor az elhunyt zsebébe pénzt is tesznek, hogy legyen mivel megfizetnie a vámot a túlvilágon.
A temetésre az ország minden részéről érkeztek, hogy leróják tiszteletüket Grófo előtt. Az elhunyt családja mellett az egész roma közösség képviseltette magát a szertartáson - zárul a könnyekig meghatóan polkorrekt cikk.
Mi az, amiről nem ír az Index?
Például arról, hogy a hatályos kormányrendelet szerint ötvennél több fő nem vehet részt temetésen, de az "egész roma közösség képviseltetése" természetesen ennél nagyobb létszámot jelent, a szabályokra fittyet hányásról szintén hallgató Szoljon szerint több száz főt. Emlékezhetünk, amikor a Deák téri magyargyilkosság áldozatai miatt tartott kegyeleti megemlékezést a Mi Hazánk, a pintérség nem győzött büntetni, de most valamiért más volt a helyzet. Szegény Győzikét úgyis üldözték már eleget...
Zoom
További fotók: Mészáros János / Szoljon
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
ZoomFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready