A Mi Hazánknak nem az a célja, hogy a Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester által kezdeményezett, az amerikai Black Lives Matter mozgalom tiszteletére tervezett szobrot ledöntsük. Ehelyett eltökélt szándékunk, hogy megakadályozzuk már azt is, hogy azt egyáltalán felállítsák – mondta Lantos János, a párt választókerületi elnöke hétfő reggel a Kossuth Rádióban.
A Mi Hazánk politikusa elmondta, a IX. kerületben lakók jobbára elutasítóak a tervvel kapcsolatban, sőt, még az apolitikusok is minimum azt mondják a balliberális polgármester tervére, az hülyeség, a szobor felesleges, és teret ad a fehérellenes ideológiának.
Baranyi azon érvelésére, miszerint a BLM Magyarországon is aktuális, hiszen a hazai cigánysággal szemben vannak túlkapások, és rendszerszintű rasszizmus uralkodik, Lantos János leszögezte, ez hazugság, ennek épp az ellenkezője igaz.
– Szerte az országban cigánybűnözők tartják rettegésben a lakosságot, a rendőri vezetés pedig semmit nem tesz ez ellen. Ha Baranyi Krisztina mindenképpen a rendőri túlkapásokról szeretne értekezni, megkérdezhetné főnökét, Gyurcsány Ferencet, hiszen rendőri túlkapásokra éppen 2006 őszén, Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt volt számtalan példa – hangsúlyozta a politikus, aki szerint az is nonszensz, hogy a ferencvárosi vezető „ócska rasszistának” titulálja azokat, aki ellenzik a szobor felállítását, mert „nem értik, hogy a kiállítás egy művészeti pályázat nyerteseinek munkáit mutatja be”.
– Ez a szokásos balliberális narratíva, csak a címkézés megy érvelés helyett. De nem is kell ezekkel a kijelentésekkel törődni. Baranyi menjen ki Ferencváros utcáira, kérdezzen meg bárkit erről, vagy nézze meg saját közösségi oldalát, ahol ugyancsak elutasításba ütközik! – mondta Lantos, aki leszögezte, nem fogják hagyni, hogy behozzák a BLM felforgató szellemiségét, a fehérellenes ideológiát, ami magyarellenes élt kap.
A fehérellenes rasszizmus világméretű tendencia, ezért foglalkozni kell vele. Hangsúlyozom, mi nem a szobrot szeretnénk ledönteni, hanem eltökélt szándékunk, hogy azt ne is állítsák fel – közölte a Mi Hazánk politikusa. A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.
(Magyar Jelen)