Bezár!
2021. március 7., vasárnap, Tamás, Ubul napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:39 Vona Gábor nem találja a helyét a mostani politikában19:10 Haláleset miatt függesztették fel az oltást az AstraZenecával Ausztriában 18:48 Megdöglött a Kutya Prágában - oszlatták is18:19 Rettegést is csökkentene egy izraeli találmány17:43 Svájc megszavazta a burka és a nikáb viselésének tilalmát17:29 Gulácsiról, új világrendről - kérdésekre válaszol Toroczkai László, 7. rész17:11 Intézményelhagyási és -látogatási tilalom a gyermekvédelmi intézményekben és javítóintézetekben16:32 Tetten ért sonkatolvaj gyilkolta meg brutálisan az idős házaspárt Kislángon: egyik áldozatát szinte feldarabolta16:23 Kissé melegszik az idő a jövő héten15:37 Két hétre vesztegzár alá helyezik Temesvárt15:19 Közös hadgyakorlatokba kezdenek az orosz és a fehérorosz különleges egységek14:58 A klímarettegők "szemmel tartják" a politikusokat Svájcban14:35 Manfred Weber is menstruációs problémákkal küzd14:17 Csökken, de még mindig magas az ál-kereszténydemokrata pártszövetség támogatottsága Németországban13:52 M1: jól haladnak az oltással
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Listázás helyett már Cohn-Benditék bandájában melegedik Gyöngyösi - Gyurcsánynéval együtt

Reklám

Nemrég az unióból való kilépéssel kacérkodott, orosz megbízásból választási megfigyelő is volt Ukrajnában. A Jobbik elnökhelyettese ma már egy olasz kommunistáról elnevezett hálózat tagjaként korábbi ellenségeivel dolgozik az "egyesült Európáért". Gyöngyösi Márton újabb fordulatáról ír a Mandiner.
Zoom
Fotók: AFP/Alexey Vitvitsky, AFP/DPA Arne Dedert, MTI/Koszticsák Szilárd, MTI/Mohai Balázs
Érdekes társaságba keveredett Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese és EP-képviselője: kevéssé ismert tény, hogy tagja lett a Spinelli Group nevezetű európai parlamenti csoportosulásnak. De mi is ez a csoport, és miért meglepő, hogy a jobbikos politikus is csatlakozott hozzá? - teszi a fel a kérdést a lap. (Számunkra már semmi sem meglepő egyetlen jobbikos részéről sem...)
A Spinelli Goupot Sylvie Goulard (ALDE) és Isabelle Durant (Zöldek) mellett két, a magyarok által jól ismert európai politikus, Guy Verhofstadt és Daniel Cohn-Bendit alapította.
Emlékezetes: a szélsőliberális EP-képviselők rendszeresen támadják a magyar kormányt, miközben lelkesen támogatják például a Momentumot, sőt Verhofstadt még kampányolni is eljött nekik. A társaság névadója pedig az Európai Föderalista Uniót alapító egykori olasz kommunista politikus, Altiero Spinelli.
A Spinelli Group célja az Európai Unió föderalizációjára irányuló törekvések megújítása és támogatása, mégpedig az egyesült Európa eszméjét támogató polgárok, civil NGO-k, agytrösztök, akadémikusok, írók és politikusok által alkotott hálózat létrehozásával. Ez alapján talán nem is meglepő, hogy a tagok között ott találjuk Gyurcsány Ferenc feleségét, az Európai Egyesült Államok létrehozásával kampányoló DK-s Dobrev Klárát is.
Ez a koncepció ugyebár szemben áll a nemzetek Európájának szövetségét szorgalmazó, a nemzeti szuverenitást védő koncepcióval. Dobreven és Gyöngyösi Mártonon kívül még két további DK-s, Ara-Kovács Attila és Rónai Sándor, valamint a szocialista Ujhelyi István "képviseli" Magyarországot a csoportban.
A Gyurcsány pártjával együttműködő neo-Jobbik szövetségi politikája alapján mindez talán nem is annyira meglepő, de azért érdemes visszaidézni, mit gondolt jelenlegi partnereiről és az Európai Unióról pár éve az akkor még euroszkeptikus párt politikusa.
Gyöngyösi 2012-ben a Jobbik frakcióvezetőjeként közleményt adott ki, amelyben így fogalmazott: "Magyarország jövője azon múlik, hogy az EU-integráció oltárán feláldozott gazdasági és politikai szuverenitását vissza tudja-e szerezni." Hozzátette, a Jobbik a magyar nép elé viszi a magyar EU-tagság kérdését. Egy nappal korábban pedig már így fogalmazott: "A Jobbik továbbra is az EU-ból való mielőbbi kilépést sürgeti és ügydöntő népszavazást kezdeményez."
Később aztán a tévedésből zsidó származásúnak mondott, de valójában az izraeli állampolgársággal is rendelkező országgyűlési képviselőket akarta listázni.
Ez ellen tiltakozva jelenlegi spinellis társa, Ujhelyi István sárga csillagot tűzött a zakójára, sőt, a Jobbikon kívül valamennyi parlamenti frakció közös tüntetésen tiltakozott a "nacibeszéd" ellen. (Természetesen a Fidesz is, kéz a kézben a többiekkel.)
És vajon mit szólna ehhez a csoportalapító, "nácik által üldözött" zsidó családból származó Cohn-Bendit? Akiről Gyöngyösi akkoriban azt monda, "újsághírek és manipulált információk birtokában indított hadjáratot Magyarország ellen".
De az elnök-helyettes még 2016-ban is a Jobbik euroszkeptikus követeléseit hangoztatta. A Political Capital akkor egyik elemzésében úgy fogalmazott, "közleményében Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi bizottságának jobbikos alelnöke és a kelet-ukrajnai választások szorgos megfigyelője kifejtette, hogy a tagsági feltételeket újra kell tárgyalni, majd azokat egy »megerősítő népszavazással« szentesíteni".
Ez tehát Gyöngyösi útja az EU-ból való kilépés támogatásától és az "antiszemita megjegyzésektől" az egyesült Európa eszméjét hirdető, Cohn-Bendittel, Verhofstadttal és Dobrev Klárával felálló hálózatig.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready