Bezár!
2021. április 22., csütörtök, Csilla, Noémi napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják17:22 Lapértesülés: Biden az örmény népirtás elismerésére készül16:56 Kiszivárogtak az államtitkár szavai: "a magyar egészségügy nem élné túl a negyedik hullámot"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Mi Hazánk: a kormány nem az út szélén hagyta a magyar egészségügyet, hanem az utat szedte fel előtte!

A magyar egészségügy eddig is több sebből vérzett, míg végül tavaly a kormány valóban történelmi, eddig soha nem látott mértékű béremelést adott a magyar orvosoknak, csak éppen megint a többi egészségügyi szakdolgozóról felejtkezett el, hatalmas bérfeszültséget generálva ezzel - írja közleményében Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke. Alább a folytatás.

Orbánék még az útfelszedésnél is jobb ötleteik és tetteik is szoktak lenni
Ezt tetézte még azzal az új egészségügyi szolgálati jogviszonnyal, amelyet a közalkalmazotti jogviszony helyett vezetett be az egészségügyben dolgozók részére, akiknek mintegy 5%-a nem írta alá az új szerződést. Az egyébként is létszámhiánnyal küszködő magyar egészségügyben ez a „reform” 5500 fővel kevesebb munkavállalót eredményezett, ami helyenként komoly problémák elé állította a szolgáltatás ellátását. Pont most, amikor az egészségügy nem mindennapi terhelésnek van kitéve, amikor a munkahelyeket megvédeni, nem pedig megszüntetni kellene. Ilyen vészterhes időkben ezzel jutalmazta a kormány a kimerült és amúgy is elcsigázott egészségügyisek helytállását.
Valójában nem tudni mi lehetett a cél, de hogy nem a magyar egészségügy megszilárdítása, az biztos. Az orvosok és a szakdolgozók közé vert éken kívül számtalan sérelem érte a szakmában dolgozókat, hiszen munkavállalók állítása szerint a szerződésük aláírására is csak minimális időt kaptak. A biztonságot nyújtó közalkalmazotti jogviszonyukat megvonva változik az ügyeleti pénzek kifizetése, a pótlékszámítás és drasztikusan csökken a végkielégítések mértéke.
A példa kedvéért: a több, mint harminc évet pályán töltött munkavállalók esetében a munkaviszony megszüntetésével nyolchavi fizetést kaptak kézhez, míg az új rendszerben húsz év alatt egy havit, húsz év fölött két havit, harminc év felett pedig három havi bér kifizetésére jogosultak a váltani szándékozók. Ez igaz azokra is, akik bár az előző jogviszonyban dolgozták le a harminc évet, de az új szerződés ignorálását követően mondtak le eddigi munkahelyükről.
Ha a fentebb leírt változások nem lennének elég sokkolóak, akkor a mellékállások engedélyhez való kötése, vagy az egy plusz egy év elvezényelhetőség biztosan az lesz, hiszen a jelenlegi egészségügyi szakdolgozói bérből nem, hogy nagy lábon, de szinte sehogy nem lehet megélni, s ezt már csak tetézi az otthontól, a megszokott munkahelytől való elvezénylés lehetősége is.
Így azok, akik szakmájukra hivatásként tekintenek, akiknek valóban fontos más emberek élete is, kiszolgáltatva, méltatlan bánásmódban részesülve folytathatják lelkesen most már nem csak áldozatos, de áldozatokat követelő munkájukat. A legfőbb áldozat reméljük, hogy nem a magyar egészségügy és a magyar emberek lesznek!
A Mi Hazánk Mozgalom álláspontja, hogy az állam fő pilléreitől nem megvonni kell a jogokat, hanem kiszélesíteni azokat, s az állami alkalmazottak megbecsülését nem csorbítani kell, hanem végre vissza kell adni! Az állami szférában dolgozók méltatlan helyzetét jól példázza az összes ágazatban tapasztalható körülmény, a munkaerőhiány, a folyamatos leszerelések és a hivatások felé tanúsított érdektelenség. Demotivált, alulfizetett és megbecsülést nem kapó tűzoltóval, rendőrrel, börtönőrrel, egészségügyi dolgozóval, tanárral és hivatalnokkal, közalkalmazottal és köztisztviselővel pedig nem lehet erős és stabil államot üzemeltetni.
Éppen ezért a Mi Hazánk Mozgalom célja, hogy visszaállítsa a csorbult jogokat, a hivatások megbecsülését és elérje, hogy a fentebb felsorolt ágazatokban dolgozók bére az orvosok bérével azonos nagyságrendben növekedjen! "Éhenpályamodell" helyett életpályamodell felállítása szükséges, addig, amíg nem késő.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready