Jakab Péter is szóba került a 444 legújabb podcastjében, Winkler Róbert műsorvezető ugyanis nem tudott elmenni szó nélkül Jakab legújabb gasztro-bejegyzése mellett, amelyen a parizerkedvelő jobbikos politikus nokedlis paprikás krumplival pózol, vette észre a Mandiner.
Zoom
Forrás: Telex
Winkler már azt sem értette, hogy hogy lehet a paprikás krumplit nokedlivel enni, de Jakab legutóbbi bejegyzéseit összegezve kijelentette, hogy ő egyfajta „kortárs művészeti projektként” tekint arra, amit a havonta 2,4 millió forintot kereső politikus művel.
Zoom
Bede Márton úgy vélte, az Jakab egész parizeres-paprikás krumplis kampánya
nem műpuritán, hanem egy ilyen proli izé… tehát… szörnyű.
„Kádár” – szúrta közbe Uj Péter főszerkesztő. Szerinte ez a kortárs művészeti projekt nagyon régóta megy, és Magyarországnak hívják.
Ezt már Kádár János elkezdte.
Winkler szerint Jakab parizerkampánya az álpuritánság és az önsajnáltatás olyan szintje, ami már paródiába hajlik.
„Nekem a kedvenc kortárs művészemmé lépett elő a héten Jakab Péter” – fogalmazott a műsorvezető, hozzátéve, hogy
nyolcvanas IQ felett ezt senki nem veheti komolyan.
„Ez tényleg zseniális, hogy benyögöd ezt a paprikás krumplit nokedlivel, majd elmész fotózkodni egy panel elé, fekete, nagyon láthatóan műbőr dzsekiben” – jegyezte meg Winkler. Úgy vélte, ezt az egyszerű emberek komolyan veszik, de az „értelmiségi embernek is rejt némi csemegét”, hiszen az „újságolvasó emberek” jól tudnak szórakozni rajta.
Uj Péter hozzátette:
Az a vicc, hogy mögötte egy nyolcvan fős stáb dolgozik a proli-imázson.
Abban megegyeztek, hogy mindhármuknak az a Monthy Python-jelenet jutott eszébe a Jobbik elnökének bejegyzéseiről, amelyben négy gazdag ember próbál egymásra licitálni azzal kapcsolatban, hogy melyiküknek volt szörnyűbb gyerekkora.