Fegyverrel próbálták megzavarni az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló Dobrev Klára DK-s politikus utcafórumát pénteken Egerben - közölte az ellenzéki párt sajtóirodája az MTI-vel.
A közleményben úgy fogalmaztak: "a Fidesz fegyveres provokátorokat küldött Dobrev Klára egri utcafórumára".
Azt írták: mivel a nagyjából kétszáz fős kampányeseményt az elkövetőknek nem sikerült félbeszakítaniuk, egyikük egy váratlan pillanatban egy fegyvert rántott elő, és ráfogta a rendezvény egyik résztvevőjére.
A DK európai parlamenti képviselője, Rónai Sándor rendőrt hívott a fegyverrel hadonászó férfi miatt, "a kiérkező rendőri egység pedig golyóálló mellénybe öltözött és őrizetbe vette a provokátorokat" - ismertették.
Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az egri esetről - a párt megjelölése és Dobrev Klára megnevezése nélkül - annyit közölt: a Széchenyi István utcában egy előzetesen bejelentett szabadtéri politikai rendezvényen megjelent három férfi és szóváltásba keveredett a résztvevőkkel. A vita közben az egyik férfi elővette engedéllyel tartott gáz-riasztófegyverét, "melyet azonban nem használt".
A rendőrök a helyszínen elfogták a 25 éves felsőtárkányi férfit és két egri társát. Mindhárom férfit előállították, elszámoltatásuk megkezdődött - tette hozzá a szóvivő.
(MTI)
Frissítés: A hangfalrugdosó dobrevista is garázda bűnöző lehet még
A 25 éves felsőtárkányi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűncselekmény gyanúja, míg másik két társa ellen szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás.
A nyomozók 2021. június 5-én délelőtt előállítottak egy 77 éves egri férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint azzal gyanúsítható, hogy a rendezvényt megzavaró személyeknél lévő hangfalba belerúgott, ezzel sérülést okozva az egyik szabályszegőnek. Ellene nyilvános rendezvényen garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás.
(Police)