A magyar törvényhozás súlyosan diszkriminálja az "LMBTIQ-embereket" - közölte kedden a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere.
Michael Roth Twitter-bejegyzése szerint az Országgyűlés vonatkozó döntése "újabb súlyos állami diszkrimináció az LMBTIQ-emberek ellen".
"Ez a törvény ellentétes mindazzal, amit közös európai értékeinknek tekintünk" - írta az Angela Merkel vezette szövetségi kormány államminisztere.
"Teljes szolidaritás és támogatás az LMBTIQ-embereknek Magyarországon" - tette hozzá a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa.
Az ARD német országos közszolgálati televízió a tagesschau.de című hírportálján tudósítást és kommentárt is közölt az új törvényről. A kommentárban kiemelték: "meg kell hagyni, Orbán ért a negatív kampányhoz", hiszen a homoszexualitást a pedofíliával "egy kalap alá vevő törvénycsomaggal több legyet üt egy csapással", megalkot egy "új ellenségképet", támadhatja Brüsszelt, "halászhat szavazatokat a szélsőjobbon", és megoszthatja a 2022-es parlamenti választáson egységesen induló ellenzéket.
(MTI nyomán)