Bezár!
2021. július 25., vasárnap, Kristóf, Jakab napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:52 Áramkimaradást okozott egy franciaországi bozóttűz Spanyolországban és Portugáliában22:33 Újragondolt környezetvédelem21:54 Pásztorokra támadt egy medve Csíkban - egyikük meghalt, másikuk súlyosan megsebesült21:25 Embercsempész szállíthatta rakományát az örök segélymezőkre az M6-os autópályán20:54 Besározta magát a német RTL riporternője20:22 Könnygázt vetettek be Párizsban a koronakorlátozások miatt demonstrálók ellen20:03 Moslékzabálásra szólítják fel az "LMTQP+-embereket" és barátaikat az idei riszabulin19:27 Megint Orbán kedvenc c. bűnözőjét választotta elnökül a Fidesz stratégiai szövetségese19:11 Gázolt a vonat Balatonboglár közelében18:32 A "toleráns" Momentum a Mi Hazánk rendpárti tüntetésének betiltását követeli Jászapátiban17:40 Észtország száz kilométer szögesdrótot ajándékoz Litvániának17:25 Ürülékkel dobálták és levizelték a börtönben az Iced Earth Capitoliumot ostromló gitárosát16:57 Tizenötezer lakost evakuáltak a manilai agglomerációból16:41 "Énekeljük együtt jó hangosan a Himnuszt" - Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok15:23 Kormányrendelet: mostantól név szerint jelentenek a 60 év feletti oltatlanokról Magyarországon
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Itt a kormány újabb feladata: nemzeti hősként kellene ünnepelnünk az ellenünk partizánkodó Szenes Hannát

Reklám

Haganás terrorista, akit az angolok képeztek ki ellenünk, és partizánként próbált átjönni a határon? Fasiszta a magyar hadbíróság, ünnepeljük nemzeti hősként ellenségeinket!
Zoom
Ez az üzenete a Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (helytelenül írt rövidítése szerint MAZSISZEM) közleményének, mely alább olvasható:
Az Aviator Klub Egyesület szervezésében június 20-án a börgöndi repülőtéren sikeresen megrendezésre került a magyar-zsidó származású Szenes Hanna, az angol hadsereg hősi halált halt ejtőernyős tisztje, Izrael Állam nemzeti hőse születésének 100. évfordulóján az ejtőernyős megemlékezés.
Angyal László aviator főszervező köszöntötte a megjelenteket. Kihangsúlyozta, hogy Hanna messze nincs elismerve Magyarországon mint költő, sem mint nemzeti hős. Beszédet mondott az Izraeli Nagykövetség képviseletében Itay Tavor nagykövet-helyettes úr. Dr. Róbert Péter történész igen színvonalas előadást tartott Szenes Hanna életéről, munkásságáról. Elmondta, hogy az egész eljárás magyar hatóságok által törvénytelenül zajlott. Brutálisan megkínozták és állították fasiszta magyar hadbíróság elé pedig őt mint angol főhadnagyot hadifogolyként kellett volna kezelni. Végül golyó általi halálra ítélték és 1944. nov. 7-én 23 évesen kivégezték.
Az emlékműsor Masa Anita és Masa Tamás énekművészek zenei produkciójával folytatódott, majd gyászima hangzott el Rosenfeld Dániel Imre kántor recitalásában Szenes Hanna és bajtársai emlékére és megszólalt a Sófár hangja is.
Az Aviator csapat izraeli zászlóval történő ejtőernyős ugrása után kóser bort és süteményeket fogyasztottak a jelenlévők Hanna és társai áldott emlékére. Az eseményen a Magyarországi Cionista Szövetség részéről Marta Susan, és a Scheiber Sándor Kulturális Alapítvány vezetője Olti Ferenc is részt vettek. Nevét egy park őrzi Budapesten.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready